Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"God's Pocket", το κύκνειο άσμα του ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, στις 30 Οκτωβρίου στις Ελληνικές αίθουσες

"God's Pocket", το κύκνειο άσμ...

Σε διανομή από την εταιρεία Hollywood Entertainment

Το σοκ και η θλίψη που δημιούργησε η έξαφνη είδηση του θανάτου στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου ήταν μεγάλη καθώς λίγες μόλις μέρες πριν είχε εμφανιστεί στο περίφημο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς στην Γιούτα για την πρώτη προβολή της ταινίας του «God’s Pocket» που βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες από την ερχόμενη Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 σε διανομή από την εταιρεία Hollywood Entertainment.

Ο λόγος για τον βραβευμένο με Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου για το «Capote», Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών και εθεωρείτο ένα από τα μεγαλύτερα υποκριτικά ταλέντα στις ΗΠΑ. Τον Σεπτέμβριο προβλήθηκε στην Αθήνα μία άλλη αξιόλογη νέα ταινία που είχε προλάβει να ολοκληρώσει, το φιλμ «A Most Wanted Man – Ο Νο 1 Καταζητούμενος» του Άντον Κόρμπιν ενώ στις 20 Νοεμβρίου θα δούμε τον Σέιμουρ Χόφμαν και στο νέο «Hunger Games – Επανάσταση 1» πλάι στην Τζένιφερ Λώρενς.

Το «God’s Pocket» είναι μία ταινία που την αγάπησε πολύ ο Σέιμουρ Χόφμαν όπου είναι γεγονός ότι δίνει ένα τελευταίο ρεσιτάλ ερμηνείας.

Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας, όταν ο τρελός Λέων (Λάντρι), θετός γιός του Μίκυ (στο ρόλο ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν) σκοτώνεται σε ένα εργατικό «ατύχημα», κανείς από την εργατική τάξη της γειτονιάς του «God’s Pocket» δεν στενοχωριέται που λείπει. Ο Μίκυ προσπαθεί μαζί με τη σωρό να θάψει και τα άσχημα νέα, αλλά όταν η μητέρα του αγοριού(Χέντρικς)ζητάει την αλήθεια και ένας τοπικός ρεπόρτερ αρχίζει να ψάχνει τριγύρω, ο Μίκυ βρίσκεται κολλημένος σε έναν σκοτεινά κωμικό αγώνα ζωής και θανάτου ανάμεσα σε ένα σώμα που δεν μπορεί να θάψει, μια γυναίκα δεν μπορεί να ικανοποιήσει και ένα χρέος που δεν μπορεί να πληρώσει.

O εκλιπών Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν εκτός από ηθοποιός, είχε δοκιμαστεί και ως σκηνοθέτης. Η ταινία «God’s Pocket» θεωρείται η τελευταία του ταινία ως πρωταγωνιστής και ήταν επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ του Sundance, του Ρόμπερτ Ρέντφορντ τον Ιανουάριο του 2014. Στην ταινία αυτή που είναι μια «μαύρη» κωμωδία εκτός από πρωταγωνιστής ήταν και παραγωγός. Παρέστη μάλιστα χαμογελαστός στο φεστιβάλ Sundance, στην χιονισμένη Γιούτα στην επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας και εκεί έδωσε τις τελευταίες του συνεντεύξεις.

Λίγες ημέρες μετά, όπως αναφέρει ανάρτηση στο diavasisnet.gr, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν επέστρεψε στο σπίτι του στη Νέα Υόρκη όπου και βρέθηκε νεκρός στις 2 Φεβρουαρίου του 2014. Εμφανίστηκε σε πολλές ταινίες όπως στο Άρωμα Γυναίκας (Scent of a Woman, 1992) με τον Αλ Πατσίνο, στις Ξέφρενες Νύχτες (Boogie Nights, 1997), στην Ευτυχία (Happiness, 1998) του Τοντ Σόλονζ, στην Μανόλια (Magnolia, 1999), στον Ταλαντούχο Κύριο Ρίπλεϊ (The Talented Mr. Ripley, 1999) αλλά και στην Επιστροφή στο Cold Mountain (Cold Mountain, 2003) και στην Επικίνδυνη Αποστολή 3 (Mission: Impossible III, 2006).

Το 2005 ήταν η χρονιά του καθώς έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Capote», υποδυόμενος τον Τρούμαν Καπότε και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα όπως και το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Έλαβε άλλες δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ Α’ ανδρικού για τις ταινίες Παιχνίδια Εξουσίας (Charlie Wilson’s War, 2007) όπου συμπρωταγωνίστησε με τους Τομ Χανκς και Τζούλια Ρόμπερτς και Αμφιβολία (Doubt, 2008) ως Καθολικός ιερέας πλάι στην καλόγρια Μέριλ Στριπ.

Το 2010 έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο με την ταινία Jack Goes Boating και το 2012 πρωταγωνίστησε στην ιδιαίτερη και δύσκολη ταινία για πολλούς, The Master σε σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Άντερσον. Το 2013 εμφανίστηκε στην ταινία – μπλοκμπάστερ «The Hunger Games: Catching Fire».

Η ταινία «God’s Pocket» με ελληνικό τίτλο «Ούτε να πεθάνεις δεν μπορείς» πιθανόν να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

*Στο φιλμ παίζουν ακόμα η Κριστίνα Χέντρικς, ο Τζον Τορτούρο, κ.α. ενώ η σκηνοθεσία είναι του γνωστού ηθοποιού από το σήριαλ Mad Men, του 52χρονου Τζον Σλάτερι.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture