Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Καταδίωξη ΑμεΑ από την Πολιτεία

Καταδίωξη ΑμεΑ από την Πολιτεία

του Μιχαήλ Στρατουδάκη

Ως ο μαινόμενος ταύρος που κυνηγά κάθε τι το κόκκινον, έτσι έχει καταντήσει και  η Πολιτεία έναντι των ευπαθών κοινωνικών ομάδων  και των πάσης μορφής ΑμεΑ. Δεν τους αφήνει «σε χλωρό κλαρί», από οικονομικής πλευράς, διότι τους θεωρεί ως «ευπόρους», αφού λαμβάνουν κάποια επιδόματα από το Κράτος. Και επειδή το Κράτος πρέπει να απαλλαγεί από την φροντίδα συντηρήσεως και υποστηρίξεως εvδεών πολιτών, επειδή το Κράτος δεν έχει χρήματα να διαθέτει για στοιχειώδεις ανάγκες πενήτων,  αλλά  μόνον για σπατάλες  και πλούσιες αποδοχές σε τιτλούχους και ευνοουμένους, οι αποδοχές στους ΑμεΑ πρέπει να περικοπούν στο χαμηλότερον δυνατόν!! Δεν είναι ανάγκη να λαμβάνουν κρατικά επιδόματα, όταν εμείς πρέπει να διαθέσομεν τα χρήματα αυτά για τους κερδοσκόπους δανειστές!  Όλα τα χρήματά μας  στους δανειστές!! Το Ελληνικόν ανθρώπινον κεφάλαιον ας αφανισθεί!

Όμοιες και χειρότερες σκέψεις αφήνουν να εννοηθεί ότι  χρησιμοποιούν  οι οικονομικοί επιτελείς για εξεύρεση πόρων,  μόνον από τους ενδεείς και πάμφτωχους Έλληνες. Έχουν αφανίσει οικονομικώς τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους με τις αφόρητες και αντισυνταγματικές φοροαρπαγές σε βάρος τους. Τώρα θέλουν να αφανίσουν  και τους ΑμεΑ, διότι, πιστεύουν οι α - σοφοί επιτελείς ότι τα προνοιακά επιδόματα που λαμβάνουν είναι υψηλά, και  τους  καθιστούν ευπόρους!!!  Η αισχρότητα σε όλον της το μεγαλείον. Ακηδεσία και προσβολή της αξιοπρεπείας ατόμων, τα οποία ηρωικώς και αξιοπρεπώς κινούνται ανάμεσά μας παρά τις  πάνδεινες στερήσεις και τα μέγιστα προβλήματα υγείας και σωματικής ακεραιότητος που τα βαραίνουν. Ποτέ δεν παρεπονέθη κανείς για τα σωματικά δεινά που υφίσταται. Παραπονούνται όμως και αγανακτούν σφόδρα κατά της πολιτείας η οποία τους έχει θέσει στο κοινωνικόν περιθώριον  και τώρα προσπαθεί να τους εξαποστείλει και στο οικονομικόν περιθώριον, αφού μηχανεύεται τρόπους για περικοπήν των πενιχροτάτων προνοιακών επιδομάτων, την άρση και των πλέον αναιμικών φορολογικών ελαφρύνσεων, τον περιορισμόν της υγειονομικής περιθάλψεως, στα οποία πρέπει να προστεθεί και η  απουσία πάσης ελευθέρας και ανέτου προσπελάσεως στους δημόσιους χώρους και η απρόσκοπτη μετακίνησή τους στην πόλη και τα καταστήματα. Προσβάσεις ανύπαρκτες.

Παρ’ όλα αυτά τώρα  μελετά νέες οικονομικές περικοπές σε βάρος των ΑμεΑ, γιατί τα χρήματα δεν επαρκούν για τα δάνεια και οι πλούσιοι και οι φοροφυγάδες δεν πρέπει να ενοχληθούν!!  Μόνον από τα αποστεωμένα υποζύγια πρέπει να γίνονται περικοπές!!

Οι πράξεις και σκέψεις αυτές της Πολιτείας μη δικαίου, συντόμως θα εφαρμοσθούν  και οι ανήμποροι θα οδηγηθούν ενωρίτερα στον Καιάδα της πάνυ πενίας!! Πρέπει να αποτραπεί παντί σθένει  κάθε όμοια προσπάθεια. Να αυξηθούν τα προνοιακά επιδόματα και να παρασχεθούν ευρύτατες φοροελαφρύανσεις στις πάσης μορφής ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι ΑμεΑ είναι ναυαγοί  και αγωνίζονται σθεναρώς κατά των μανιασμένων κυμάτων για να φθάσουν στην ξηράν και σε φιλόξενον χώρον. Όσοι  στρέφονται με αδιαφορίαν προς αυτούς θα τιμωρηθούν όπως οι ναύαρχοι οι οποίοι μετά την χαμένην ναυμαχίαν «ουκ ανείλοντο τους ναυαγούς».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις