Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λοβέρδος: Πιο γρήγορα ζητά να γίνουν οι μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Λοβέρδος: Πιο γρήγορα ζητά να γίνουν οι ...

Ειδικότερα, συνολικά κατετέθησαν 12.916 αιτήσεις μετεγγραφής

Την επίσπευση των διαδικασιών για ολοκλήρωση των μετεγγραφών ζητεί από τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, καθώς ήδη οι φοιτητές μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους στο ίδρυμα υποδοχής. Η αρχική εκτίμηση του υπ. Παιδείας είναι ότι οι μετεγγραφές θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, συνολικά κατετέθησαν 12.916 αιτήσεις μετεγγραφής. Χθες το υπουργείο κάλεσε όσους έκαναν αίτηση να εισέρχονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://solon.it.minedu.gov.gr/ ώστε να ενημερώνονται για το Τμήμα/Εισαγωγική Κατεύθυνση/Σχολή/Πρόγραμμα Σπουδών υποδοχής στο οποίο οφείλουν να καταθέσουν τα δικαιολογητικά βάσει της ηλεκτρονικής τους αίτησης.

Οι πίνακες των αιτούντων ανά κατηγορία εστάλησαν χθες στα ιδρύματα «και τα Τμήματα εντός πέντε εργάσιμων ημερών από τη στιγμή που τους παραλάβουν υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά. Η διάρκεια υποβολής δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ ημέρες» όπως λέει η ανακοίνωση του υπ. Παιδείας.

Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος ζήτησε (Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84) από τα ΑΕΙ/ΤΕΙ να μην καθυστερήσουν, ειδικά τα Τμήματα με μικρό αριθμό αιτήσεων. «Η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί πάρα πολύ γρήγορα και μέσα στον Νοέμβριο τα παιδιά να πάνε στο Τμήμα τους, να πάρουν τα βιβλία τους και να μην έχουμε το φαινόμενο αυτά να γίνονται τον Φλεβάρη, ενώ μια οικογένεια έχει καταξοδευτεί» είπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις