Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:"Έφυγε" ο Γρηγόρης Μπότσαρης, εκ των ιδρυτών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου - Σήμερα η κηδεία του

Πάτρα:"Έφυγε" ο Γρηγόρης Μπότσ...

Απώλεια για την πανεπιστημιακή κοινότητα

Σήμερα στις 4 το απόγευμα από τον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα γίνεται η κηδεία του καθηγητή Γρηγόρη Μπότσαρη, ο οποίος πέθανε στην Αμερική, στα 84 χρόνια του. Η ταφή θα γίνει στο Α΄ Δημοτικό Νεκροταφείο Πατρών.

Ο Καθηγητής , όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Τμήματος Χημικων Μηχανικών του Πανεπιστημίου έφυγε  από τη ζωή στις 25 Σεπτεμβρίου." Ο Γρηγόρης Μπότσαρης διετέλεσε καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου μας και ιδρυτικό μέλος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών από το 1978 έως το 1983.

Η συμβολή του στην προσέλκυση και εκλογή της αρχικής ομάδας καθηγητών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών από αμερικανικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα υπήρξε καθοριστική για την μετέπειτα εξέλιξη του Τμήματος.

Ο καθηγητής Μπότσαρης σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε τις σπουδές του στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης  απ’ όπου πήρε το διδακτορικό του το 1965. Αμέσως μετά του προσφέρθηκε θέση Επίκουρου Καθηγητή στο Tufts University School of Engineering, όπου το 1969 έγινε Αναπληρωτής Καθηγητής και το 1975 Καθηγητής. Από το 1977 μέχρι το 1983 ενώ βρισκόταν σε άδεια από το Tufts, συνέβαλε στην ίδρυση του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου μας. Από το 1983 έως το 1993, υπήρξε πρόεδρος του Τμήματος Χημικής και Βιολογικής Μηχανικής του Tufts και μετά την συνταξιοδότηση του το 2004 έγινε Ομότιμος Καθηγητής του τμήματος.

Η ερευνά είχε μεγάλη επίδραση στην εξέλιξη δύο επιστημονικών περιοχών, , αμφότερων με σημαντικές βιομηχανικές εφαρμογές: της κρυστάλλωσης και την σταθερότητας των κολλοειδών αιωρημάτων.

Το Τμήμα Χημικών Μηχανικών θυμάται με αγάπη και ευγνωμοσύνη τον Γρηγόρη Μπότσαρη ως μια ευγενική, ανιδιοτελή και ήρεμη φυσιογνωμία, με σημαντική συμβολή στα πρώτα κρίσιμα βήματα του".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις