Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρου του Πανεπιστημίου στην εκδήλωση του Ομίλου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών

Πάτρα: Κατάμεστο το Συνεδριακό Κέντρου τ...

Για τα 50 χρόνια του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της πόλγς

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε, σε καλλιτεχνικό πρόγραμμα και προσέλευση κοινού, η παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Όμιλος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών 2014» του Πανεπιστημίου, την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 20:00 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο: «50 Χρόνια Πανεπιστήμιο Πατρών – 50 Χοροί Ελληνικοί». Μια περιήγηση στη μουσική παράδοση του τόπου μας παρουσιάζοντας 50 χορούς του Ελληνισμού.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος στο χαιρετισμό του, πριν την έναρξη του χορευτικού προγράμματος της εκδήλωσης, επισήμανε τη σημασία και τη σπουδαιότητα του πολιτιστικού έργου που επιτελείται στον Όμιλο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου και ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του και στο Πανεπιστήμιο γενικότερα.

Παρουσιάστηκε η μουσική παράδοση της πατρίδος μας και αναδείχθηκε η καλλιτεχνική δημιουργία των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και του Ομίλου Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών, καθώς επίσης και η συμβολή της Επιτροπής Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στις δράσεις του Πανεπιστημίου στον Πολιτισμό και στην κοινωνία.

Οι περισσότεροι από 100 χορευτές  του Ομίλου (φοιτητές, εργαζόμενοι και παιδιά εργαζομένων του Πανεπιστημίου) απέδωσαν με δεξιοτεχνία ένα σχεδόν τετράωρο υπερθέαμα 50 χορών από όλες τις περιοχές της Ελληνισμού: από την παρουσία των Ελλήνων στην Κάτω Ιταλία ως τον Ανατολικό Πόντο και την Καππαδοκία και από τη Βόρεια Θράκη ως την Κρήτη και την Κύπρο, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας. Στην ορχήστρα μεταξύ άλλων συμμετείχαν: Τζανέτος Φώτης (κλαρίνο), Οικονόμου Γιάννης (βιολί), Παπαπροκοπίου Ελένη (λαούτο, τραγούδι), Αδαμόπουλος Βασίλειος (κρουστά), Καλαμάς Γιώργος (μπουζούκι), Ζωιδάκης Χάρης (κρητική λύρα, τραγούδι), Μικρώνης Στέφανος (τραγούδι), Δημόπουλος Γεώργιος (κιθάρα), Παπασταύρου Μαρία-απόφοιτος ΠΤΔΕ (κιθάρα, τραγούδι) και Δουκλιά Σοφία-φοιτήτρια (κιθάρα, τραγούδι).

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της χορωδίας του Ομίλου (Παπασταύρου Μαρία, Χριστοπούλου Κωνσταντίνα, Αναγνωστοπούλου Ελένη, Δουκλιά Σοφία, Δεσύλλα Ευτυχία, Σκόνδρα Κατερίνα, Κοτρώτσος Θανάσης), σε τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, της Πόλης, της Θράκης, της Ρούμελης, του Μοριά και της Κέρκυρας, καθώς και οι ερμηνείες των χορευτών σε τραγούδια που πλαισίωναν χορούς όλων των περιοχών.

Σημαντική ήταν επίσης και η υποστήριξη από τους εθελοντές της εκδήλωσης, οι οποίοι συνέβαλλαν στην άρτια ροή της παρουσίασης αλλά και σε διάφορα τεχνικά θέματα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης, π. Βασίλειος Σταμόπουλος εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Αρόης, ο Αιδεσιμολογιότατος πατήρ Νικόλαος Μήλας, εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Πατρών, ο Αιδεσιμότατος πατήρ Νικόλαος Κίτσος εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Δημητρόπουλου Αιγιαλείας, π. Ιωακείμ Σταματόπουλος διάκονος, ο Καρπέτας Κωνσταντίνος, βοηθός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, η τ. Αντιπρύτανης κα Ρούσσου Άννα, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου, εργαζόμενοι, πολλοί φοιτητές και φίλοι του Ομίλου.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Γρηγόριος Φαρμακόπουλος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Πατρών για την υποστήριξή του στο έργο του Ομίλου και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος Ο Όμιλος Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών του Πανεπιστημίου Πατρών συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας. Η ανωτέρω εκδήλωση εντάσσεται και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει ο Όμιλος για την επέτειο αυτή, προγραμματίζοντας παράλληλα και λαμπρές εκδηλώσεις για την 20ετή επέτειό του.

Την καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο χοροδιδάσκαλος του Ομίλου, κ. Γρηγόριος Μικρώνης, ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής στο Γυμναστήριο του Πανεπιστήμιο Πατρών

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture