Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας: "Όχι στον επανέλεγχο των συμβάσεων, όχι στις απολύσεις"

Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχ...

Εξέδωσε σχετική ανακοίνωση

Επιτακτική χαρακτηρίζει το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αχαΐας "Η Ενότητα", την ανάγκη οργάνωσης όλων των Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου σε επιτροπή αγώνα δίπλα στα σωματεία για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν πιο οργανωμένα την σχεδιασμένη επίθεση από την κυβέρνηση. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει τα παρακάτω:

"Πριν λίγες μέρες οι Επιτροπές Αγώνα Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε Δήμους της Αττικής  προχώρησαν στη συγκρότηση Συντονιστικού Επιτροπών ΙΔΑΧ Αττικής απαντώντας στην ανάγκη έντασης και διεύρυνσης του αγώνα ενάντια στον «επανέλεγχο» των συμβάσεων και την «αξιολόγηση», τα οποία αποτελούν εργαλεία στα χέρια της κυβέρνησης για νέες μαζικές απολύσεις, για τον εκφοβισμό και τη χειραγώγηση των εργαζομένων.

Ο επανέλεγχος δεν αφορά ένα μικρό κομμάτι εργαζομένων στους Δήμους  αλλά το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο. Έγινε μία προσπάθεια από μεριάς του υπουργείου να καθησυχάσει τους εργαζόμενους με το ότι δεν θα είναι μεγάλος ο αριθμός των απολύσεων «περιμένετε και θα δείτε…».

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού δεν μπορούμε να είμαστε σε αναμονή ενώ ήδη έχουν αρχίσει τις απολύσεις στο Δήμο Ασπροπύργου, Δραπετσώνας κ.α. Ούτε να περιμένουμε πότε θα μας έρθει η απόλυση για να δούμε τι θα κάνουμε. Από τώρα πρέπει να πάρουμε μέτρα για την οργάνωση της πάλης να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθούν, όλοι οι ΙΔΑΧ, σε επιτροπή αγώνα δίπλα στα σωματεία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο οργανωμένα την σχεδιασμένη επίθεση από την κυβέρνηση. Να συσπειρωθούμε και να συντονιστούμε με βάση το πλαίσιο διεκδίκησης των επιτροπών αγώνα:

-Όχι στο λεγόμενο επανέλεγχο των συμβάσεων ΙΔΑΧ, την αξιολόγηση και τον επιμερισμό του 15%. Κατάργηση του ν. 4250/2014.

-Καμία διαθεσιμότητα, καμία απόλυση. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεσα μέτρα ανακούφισης όλων των απολυμένων, όλων των ανέργων.

-Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων.

-Όχι στην ανασφάλιστη εργασία και στο λεγόμενο εθελοντισμό, που αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως όχημα για την καταστρατήγηση των συμβάσεων των ΙΔΑΧ.

-Να τους εμποδίσουμε, να τους σταματήσουμε, να ανατρέψουμε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τα όνειρά μας.

Σε καλούμε σε σύσκεψη να συζητήσουμε για όλα τα παραπάνω την Τρίτη, 4 Νοέμβρη, στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου (Φωκαίας 26), στις 6:30 μμ
Συνεχίζουμε τον Αγώνα αταλάντευτα, μαζικά δυναμικά μέχρι να δικαιωθούμε!

Κανένας επανέλεγχος των συμβάσεων ΙΔΑΧ, καμιά απόλυση!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις