Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα επιδείνωση στην υγεία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη- Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Βρυξελλών

Νέα επιδείνωση στην υγεία του προέδρου τ...

Ο Κύπριος πρόεδρος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Νέα επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Αναστασιάδης  μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο των Βρυξελλών καθώς υπάρχει ακατάσχετη ρινορραγία.

Ο Κύπριος πρόεδρος βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το πρωί της Πέμπτης τα νέα για την κατάσταση της υγείας του ήταν ενθαρρυντικά, ωστόσο αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι επέστρεψε σε νοσοκομείο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να διαβάσει στην Σύνοδο Κορυφής  την παρέμβαση του κ. Αναστασιάδη, ενώ ο ίδιος Ελληνας πρωθυπουργός  ζήτησε στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκόυ Λαϊκού Κόμματος να υπάρξει απόλυτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στα κυπριακά αιτήματα.

Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής δημοκρατίας στο ξενοδοχείο του δεύτερου.

«Αυτή η Σύνοδος είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς αναμένουμε από τους εταίρους μας στην ΕΕ να στείλουν συγκεκριμένα αυστηρά μηνύματα προς την Τουρκία έτσι ώστε να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες στην περιοχή οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται», δήλωσε ο  Εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης  σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδουλίδης μετά την συνθήκη της Λισσαβόνας, κανένας Κύπριος αξιωματούχος δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τον ΠτΔ εκτός από τις περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει ξεχωριστός αρχηγός κυβέρνησης και ξεχωριστός αρχηγός κράτους.

Ως εκ τούτου έπρεπε να εξουσιοδοτήσει ένα από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Αντιλαμβάνεστε τους λόγους που επιλέχτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός», ανέφερε ο κ Χριστοδουλίδηςο οποίος ενημερώθηκε πλήρως όπως και οι κκ. Βαν Ρομπόυ και Ντολ από το ΕΛΚ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις