Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Ολοκληρώνoνται οι πληρωμές του προγράμματος νέων αγροτών 2014

Αποκεντρωμένη Διοίκηση: Ολοκληρώνoνται ο...

Είναι η πρώτη στη χώρα που προχώρησε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης και πληρωμής

Ξεκίνησαν ήδη και ολοκληρώνονται, εντός των προσεχών ημερών, οι πληρωμές της πρώτης δόσης (70%) των δικαιούχων του προγράμματος εγκατάστασης νέων αγροτών, έπειτα από τους απαραίτητους ελέγχους, που διενεργήθηκαν από τις Δ/νσεις Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου.

Συγκεκριμένα, στη Δυτική Ελλάδα η διαδικασία πληρωμής ολοκληρώθηκε, αφού ήδη πιστώθηκαν, από την περασμένη Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου, με το συνολικό ποσό των 10.696.000 € οι λογαριασμοί των 882 δικαιούχων του προγράμματος.

Στα Ιόνια Νησιά και την Πελοπόννησο η διαδικασία πληρωμής για τους 76 και 848 δικαιούχους, αντίστοιχα, με τα ποσά των 1.387.500 € και 10.220.000 € έχει ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται, επίσης, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων η κατανομή των ποσών των 5.624.500 € για την Δυτική Ελλάδα, 500.000 € για τα Ιόνια Νησιά και 1.780.000 € για την Πελοπόννησο, που εξασφαλίσθηκαν μετά από συνεργασία του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Γιώργου Διδασκάλου και του Υπουργείου και αντιστοιχούν στους 477 επιλαχόντες του προγράμματος. Μόλις γίνει η κατανομή των ποσών οι Δ/νσεις Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα προχωρήσουν, άμεσα, στην έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων.

Σημειώνεται ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είναι η πρώτη στη χώρα που προχώρησε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης και πληρωμής των δικαιούχων του προγράμματος εγκατάστασης νέων γεωργών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις