Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Από τις 7 Νοεμβρίου στην γκαλερί "Παλίσσανδρος" της Πάτρα η έκθεση του Π. Καρώνη, "Σπουδές"

Από τις 7 Νοεμβρίου στην γκαλερί "Π...

Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 30 Νοεμβρίου 2014

Την 4η ατομική του έκθεση με τίτλο «Σπουδές» θα παρουσιάσει ο γνωστός εικαστικός δημιουργός και μέλος της «Κοινο-Τοπίας», Παναγιώτης Καρώνης από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στο φιλόξενο χώρο της γκαλερί «Παλίσσανδρος», στην οδό Ερμού 8, πλησίον της Αγ. Ανδρέου, στην Πάτρα.

Η Πατρινή φιλόλογος καθηγήτρια Μαίρη Σιδηρά στον κατάλογο που τυπώθηκε με την ευκαιρία της έκθεσης γράφει χαρακτηριστικά.

«Μέσα από την κυκλωτική κίνηση του πινέλου, αιχμαλωτίζεται με σιγουριά και βία ο ανδρικός ζωγραφικός πυρήνας, γεννημένος λες από χρώμα και φως, τρυφερό λάφυρο μιας αλλόκοτης μάχης.

Στο κυρίως θέμα, στην ολόσωμη δηλαδή ανδρική φιγούρα, η πινελιά γενικά ηρεμεί, με τρόπο και πάλι απροσδόκητο, καθώς ο Καρώνης συνθέτει αποσπάσματα φωτός, δουλεύοντας το σώμα με έναν αέρα απειθάρχητης, πλην φανερής, γεωμετρίας. Παρά τα πολλαπλά χρώματα, ενταγμένα σε ακανόνιστα σχήματα, η εντύπωση της ενότητας και της νηνεμίας μεταφέρει τον εικονιζόμενο πέραν του κόσμου τούτου».

Η δικηγόρος Αθανασία Δανελάτου σε κείμενό της στον κατάλογο αναφέρει πως «η ζωγραφική του Παναγιώτη Καρώνη εκτίθεται ως διαρκής σπουδή του βλέμματος στο αρσενικό σώμα. Ο καλλιτεχνικός ιδιόχρονος διέρχεται από την αχλή του ροζ των μοναχικών δωματίων και των χώρων κενού, στην κοντυλιά του καθαρού χρώματος που υπογραμμίζει -και διεκδικεί- τη θέση του βλέμματός της στο φυσικό τοπίο, λούοντας στο φωτεινό κίτρινο τα σώματα που, αν και μοναδικά, μπορούν να συναπολαμβάνουν μαζί».

Η έκθεση στη γκαλερί «Παλίσσανδρος» θα είναι ανοικτή Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10:00-15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-14:00 και 18:30-21:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στις 20.30.

Χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης είναι η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία (www.koinotopia.gr).

Ο Παναγιώτης Καρώνης που είναι και σινεφίλ, έχει γεννηθεί στην περιοχή της Αρχαίας Μαντινείας και συγκεκριμένα στη Νεστάνη Αρκαδίας. Παρακολούθησε έναν πενταετή κύκλο μαθημάτων ζωγραφικής στο Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου της Πάτρας, υπό τη διεύθυνση της Κλεοπάτρας Δίγκα και με δασκάλους κατεξοχήν τον Θανάση Μακρή αλλά και τους Στάθη Ανδρουτσάκη και Ηλία Αηδονίδη.

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα και την Πάτρα. Έχει εικονογραφήσει παραμύθια και έχει υπογράψει σκηνικά και κοστούμια για το θέατρο. Επιμελείται εκδόσεις και ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων. Κείμενά του για τον κινηματογράφο, τη μουσική και τη λογοτεχνία έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Ζει μόνιμα και εργάζεται στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View