Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παναγιώτης Λαλιώτης: Η αγανάκτηση κατοίκων και καταστηματαρχών στα Ταμπάχανα είναι δικαιολογημένη

Παναγιώτης Λαλιώτης: Η αγανάκτηση κατοίκ...

Δήλωση του περιφερειακού συμβούλου και Επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας»

Στο πλευρό των κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής των Ταμπαχάνων που εδώ και περίπου ενάμιση μήνα έχουν υποστεί τις συνέπειες της τραγικής καθυστέρησης ολοκλήρωσης του έργου της Μίνι Περιμετρικής, τάσσεται ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, επικεφαλής του συνδυασμού «Γέφυρα Ανατροπής και Δημιουργίας», Παναγιώτης Λαλιώτης.

Ο κ. Λαλιώτης ανέφερε σε δήλωσή του «είναι αδιανόητο και συνάμα απαράδεκτο στην εποχή της κρίσης, έργα αναπτυξιακής σημασίας να μετατρέπονται σε Γολγοθά των τοπικών κοινωνιών.

Μία ολόκληρη περιοχή της Πάτρας στενάζει εδώ και καιρό από την δραματική καθυστέρηση εξέλιξης του έργου της Μίνι Περιμετρικής.

Μία καθυστέρηση που οφείλεται στις γραφειοκρατικές «αγκυλώσεις» με τις οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν ορισμένες υπηρεσίες.

Παρά τις δεσμεύσεις της περιφερειακής Αρχής για ολοκλήρωση των εργασιών εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος των 45 ημερών, αρχαιολογικά ευρήματα «μπλόκαραν» τις εργασίες, με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Η αγανάκτηση των κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής είναι δικαιολογημένη και πρέπει επιτέλους να αφυπνίσει τους συναρμόδιους.

Τα καταστήματα της περιοχής έχουν υποστεί οικονομική «καθίζηση», οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους και η Άνω Πόλη έχει κοπεί στα δύο.

Μετά και τη χθεσινή αναβολή της προγραμματισμένης συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και την παραπομπή του θέματος για την ερχόμενη εβδομάδα, η αγωνία των κατοίκων και καταστηματαρχών εντείνεται, αφού μέρα με την ημέρα και με τον χειμώνα να βρίσκεται προ των πυλών, η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Απαιτείται λύση εδώ και τώρα. Όλοι λέμε ναι στα έργα, καταδικάζουμε όμως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις εμπλοκές που ταλαιπωρούν τους πολίτες».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις