Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Κρανάκης: "Να αξιοποιηθεί όλο το δυναμικό του ελληνικού χάντμπολ"

Κρανάκης: "Να αξιοποιηθεί όλο το δυ...

Τονίζει ο προπονητής της Εθνικής ανδρών λίγο πριν έρθει στην Πάτρα

Η ανανέωση ξεκίνησε στην Εθνική ομάδα του χάντμπολ μπροστά στην προοπτική του 2020… αρχής γενομένης από τους αγώνες με την Κύπρο, για τα προκριματικά του Euro 2018, η Εθνική ομάδα του χάντμπολ αλλάζει πρόσωπο, γίνεται πιο νεανική και βαδίζει πάνω σε ένα σχεδιασμό που έχει συγκεκριμένο στόχο.

Οι 22 παίκτες που κάλεσε στην Εθνική ο Γιώργος Κρανάκης έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 24 χρόνια. Δέκα παίκτες (Μυλωνάς, Πασσιάς, Μιχαηλίδης, Ζλατάνος, Αραπακόπουλος, Κρεμαστιώτης, Καφαντάρης, Χάλαρης, Τσίλης και Κωστακίδης) είναι από 19 έως 22 ετών και μόλις τρεις παίκτες (Γουργούμης, Μαραγκός, Μαστορογιάννης) είναι άνω των 30. Ο μέσος όρος ηλικίας πέφτει ακόμη περισσότερο αν υπολογιστούν οι παίκτες οι οποίοι συμμετέχουν στα ημερήσια καμπ και ουσιαστικά είναι ενεργοί γύρω από την Εθνική ομάδα, καθώς και κάποιοι που δεν κλήθηκαν (π.χ. Τζηράς, Γιαννόπουλος) λόγω συγκυριών.

Ο στόχος είναι διπλός. Η Εθνική ομάδα χτίζεται σχεδόν από την αρχή με απώτερο στόχο το 2020, τότε που η τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα γίνει με 24 ομάδες και υπάρχουν προοπτικές συμμετοχής για την Ελλάδα, με μία ομάδα που θα έχει ομοιογένεια, με τους παίκτες να μετρούν αρκετά χρόνια μαζί. Παράλληλα, τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2018, που ξεκινούν από αυτό το μήνα, προσφέρονται για ζύμωση αυτή της νέας Εθνικής, που θα κυνηγήσει να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί.

«Θέλουμε να αξιοποιηθεί όλο το δυναμικό του ελληνικού χάντμπολ, η Εθνική να αποτελεί το κίνητρο για τους νέους αθλητές, μπροστά στην προοπτική που υπάρχει το 2020. Η σταδιακή ανανέωση είναι μονόδρομος, όπως και η πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε. Κάτι αντίστοιχο έκανε πριν λίγα χρόνια η εθνική ομάδα της Βοσνίας με τον κ. Μάρκοβιτς και είδαμε ότι απέδωσε καρπούς», θα πει ο κ. Κρανάκης.

Σε αυτό το σχεδιασμό, ρόλο παίζει και η Εθνική νέων, η οποία ουσιαστικά είναι η δεξαμενή από την οποία θα αντλούνται αθλητές για την Εθνική ανδρών. Αρκετοί παίκτες από την Εθνική νέων, άλλωστε καλούνται στα ημερήσια καμπ των ανδρών και φαίνεται ότι υπάρχει συνεργασία μεταξύ των επιτελείων των δύο ομάδων.

Για τους αγώνες με την Κύπρο κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική ο ελληνοϊσπανός Χουάν Μπασμαλής, ο οποίος αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας με τη Λιμόζ. «Είναι ένας αθλητής που τον παρακολουθούμε, όσο μπορούμε, εδώ και καιρό. Είναι Έλληνας, είναι αριστερόχειρας και σε μία συγκυρία όπου υπάρχει έλλειψη παικτών με τα δικά του χαρακτηριστικά, θέλουμε να τον δούμε μέσα στην ομάδα», εξηγεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Η Εθνική θα συγκεντρωθεί την Παρασκευή στην Πάτρα για μία προετοιμασία έξι ημερών πριν τον πρώτο αγώνα με την Κύπρο, που είναι προγραμματισμένος για τις 30 Οκτωβρίου στο «Δ. Τόφαλος». Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας θα δώσει δύο φιλικούς αγώνες με την Εθνική νέων, που τρέχει το δικό της καμπ προετοιμασίας στο Άργος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports