Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Teachers' Professional Training" Workshop από την Εκπαιδευτική Εταιρεία Πατρών

"Teachers' Professional Training&qu...

Αποκλειστικά για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου

Το Σάββατο 25 Οκτωβρίου, η Εκπαιδευτική Εταιρεία Πατρών διοργανώνει workshop εκπαίδευσης αποκλειστικά για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, με τίτλο «Teachers’ Professional Training».

Κατά την διάρκεια του workshop θα αναλυθεί διεξοδικά το πρόγραμμα Primary Years Programme (PYP) του International Baccalaureate® (IB) και θα μελετηθούν παραδείγματα εφαρμογής του. Το πρόγραμμα PYP έχει σχεδιαστεί για μαθητές ηλικίας 3-12 ετών, δηλαδή απλώνεται ηλικιακά από το Προνήπιο έως και την τελευταία τάξη του Δημοτικού. Βασική του φιλοσοφία είναι η διερεύνηση (inquiry), ενώ ο ακαδημαϊκός κορμός του είναι το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο και ενισχύεται με την εφαρμογή της διαθεματικότητας, δηλαδή ενός διαφορετικού τρόπου με τον οποίο προσεγγίζονται τα διάφορα γνωστικά πεδία. Στόχος του είναι ο μαθητής να κατανοήσει σημαντικές έννοιες, να αναπτύξει δεξιότητες, να διαμορφώσει στάση ζωής, να αναλάβει δράσεις και να αποκτήσει γνώσεις. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος.

Τα γνωστικά πεδία του προγράμματος είναι η Γλώσσα, τα Μαθηµατικά, οι Επιστήµες & η Τεχνολογία, οι Κοινωνικές Επιστήµες, οι Τέχνες, και η Φυσική & Κοινωνική Αγωγή. Η προσέγγισή τους γίνεται μέσω έξι θεματικών ενοτήτων παγκόσμιας και διαχρονικής σημασίας: 1) Ποιοι είµαστε, 2) Πού βρισκόµαστε στο χώρο και στο χρόνο, 3) Πώς εκφραζόµαστε, 4) Πώς λειτουργεί ο κόσµος µας, 5) Πώς οργανώνουµε τον εαυτό µας, 6) Πώς µοιραζόµαστε τον πλανήτη.

Η Εκπαιδευτική Εταιρεία Πατρών έχοντας απόλυτη συναίσθηση των αλλαγών που συντελούνται στην εκπαίδευση, δημιουργεί από φέτος ένα νέο πρότυπο σχολείο εφαρμόζοντας πρωτοποριακές εκπαιδευτικές μεθόδους βασισμένες στο Διεθνές Πρόγραμμα International Baccalaureate®. Στόχος είναι η κάλυψη των κενών της παραδοσιακής εκπαίδευσης, και ο εμπλουτισμός του Αναλυτικού Προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας με διαθεματικές προσεγγίσεις. Η εκπαίδευση του διδακτικού προσωπικού είναι σημαντικότατο κομμάτι της επιτυχημένης εφαρμογής του προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκεται συστηματική συνεργασία με τον Οργανισμό του ΙΒ και άλλους διεθνείς εκπαιδευτικούς οργανισμούς και διεθνή σχολεία ΙΒ, μέσα από επισκέψεις, σεμινάρια, online-training και ανταλλαγές προγραμμάτων.

Πληροφορίες:

http://www.edupatras.gr/ib-pyp

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις