Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Δόσεις για όσο… μπορείς να πληρώνεις- Ποιοι μένουν εκτός της ρύθμισης

Δόσεις για όσο… μπορείς να πληρώνεις-  Π...

Πώς θα λειτουργήσει η νέα ρύθμιση - Και μείωση 30% στην έκτακτη εισφορά

Ανάσα για τους συνεπείς φορολογούμενους, αλλά και παγίδες ή και απαγορευτικά εμπόδια για όσους έχουν πάρει «την κάτω βόλτα» κρύβει η νέα ρύθμιση χρεών με 100 δόσεις που καταθέτει το μεσημέρι σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, αφού εξασφάλισε πρώτα την "ανοχή" της Τρόικας. Με το ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται και παράταση της έκτακτης εισφοράς με μείωση 30% για ένα ακόμη χρόνο.

Η ρύθμιση χρεών θα καλύπτει οφειλές που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2014. Θα μείνει ανοικτή μέχρι τον Μάρτιο του 2015. Πρακτικά θα ξεκινήσει να ισχύει από τον Δεκέμβριο ή τα τέλη Νοεμβρίου το νωρίτερο, μόλις ετοιμαστούν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές στο Taxisnet για να υποδεχτούν τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Ωστόσο οι όροι που βάζει η ρύθμιση αφήνει «εκτός νυμφώνος» τους περίπου 1 εκατομμύριο άνεργους αλλά και όσους δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα και θα είχαν απόλυτη ανάγκη να διευκολυνθούν. Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr βασική προϋπόθεση για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση είναι να μη χρωστάει κανένα νέο φόρο μέχρι την υποβολή της αίτησης (δηλαδή καμία νέα οφειλή από τον Οκτώβριο και μετά) αλλά και να πληρώνει όλους τους τρέχοντες φόρους και εισφορές για όσο  διάστημα θα διαρκεί η ρύθμιση. Αν δηλαδή πχ κάποιος πάρει τις 100 δόσεις, θα πρέπει όχι μόνο να τηρεί τη ρύθμιση αλλά και να μην δημιουργεί «φρέσκα» χρέη σε εφορία και Ταμεία, από τούδε και στο εξής για τα επόμενα 8 και πλέον χρόνια!

Πάντως με τη ρύθμιση σταματούν όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όσο καιρό θα την τηρεί ο οφειλέτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά