Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Στην Κέρκυρα κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης

Στην Κέρκυρα κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. γι...

Τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Ζάκυνθος, είναι τα νησιά με τους μεγαλύτερους δείκτες συχνότητας κρουσμάτων

Στην Κέρκυρα βρίσκεται από σήμερα και έως τις 23 Οκτωβρίου κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. προκειμένου να πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης των κατοίκων και των επαγγελματιών υγείας του νησιού, για τη λεπτοσπείρωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Κέρκυρα, όσο και η Ζάκυνθος, είναι τα νησιά με τους μεγαλύτερους δείκτες συχνότητας κρουσμάτων.

Κλιμάκιο επιστημόνων του Γραφείου Ζωονόσων του Τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Υγείας του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. με τη συμμετοχή του ομότιμου καθηγητή Βακτηριολογίας, Παρασιτολογίας, Ζωονόσων και Γεωγραφικής Ιατρικής Ι. Τσελέντη βρίσκονται στο νησί.

Την ερχόμενη Τρίτη, 21 Οκτωβρίου, έχει προγραμματιστεί στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, συνάντηση ενημέρωσης για το κοινό και τους τοπικούς παράγοντες με θέμα «Λεπτοσπείρωση: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» ενώ την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των επαγγελματιών υγείας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γ.Ν. Κέρκυρας, με θέμα «Πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση της Λεπτοσπείρωσης στην Ελλάδα».

Τέλος, το κλιμάκιο θα προχωρήσει, σε επιτόπια επιδημιολογική και περιβαλλοντική διερεύνηση, καθώς και σε παρεμβάσεις πεδίου κατά προτεραιότητα σε περιοχές όπου το νόσημα εμφανίζει μεγαλύτερη επίπτωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being