Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Σφίξε με ξανά" στις 14 Νοεμβρίου από το εργαστήρι μουσικού θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

"Σφίξε με ξανά" στις 14 Νοεμβρ...

Στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στην πλ. Γεωργίου

Την ρομαντική και νοσταλγική μουσική παράσταση «Σφίξε με» που είχαν πρωτοπαρουσιάσει με επιτυχία οι ταλαντούχοι λυρικοί ερμηνευτές του εργαστηρίου μουσικού θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στις 30, 31 Μαρτίου και την 1η Απριλίου 2014, αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr να ξανανεβάσουν με τον τίτλο «Σφίξε με ξανά», εμπλουτισμένη προφανώς και με άλλα παλιά αγαπημένα άσματα.

Η 1η συναυλία περιελάμβανε άσματα από οπερέτες των Σακελλαρίδη, Χατζηαποστόλου, Αττίκ, Γιαννίδη, Κωνσταντινίδη και Ριτσιάρδη, μετά συνοδείας κλειδοκυμβάλου.

Η μουσική διδασκαλία ήταν του Χαράλαμπου Γωγιού και η σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπαζή ενώ σύμβουλος ρεπερτορίου ήταν ο Αλέξανδρος Ευκλείδης.

Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν η Λίνα Γερονίκου, η Εύα Γιαννοπούλου, ο Θέμης Γουλεάκης, η Αλίκη Ζαφείρη, η Δώρα Ζήκου, η Αντωνία Καλαιτζή, η Μαρία Κατριβέση που πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Ζωρζ Νταντέν» και στην «Σατανερί», ο Νικόλας Μαραζιώτης, η Εύη Μίχα, ο Σπύρος Παπαδάτος και η Μαριέττα Σαρρή.

Στο πιάνο συνοδεύει η Μαριλένα Σουρή

Το Εργαστήριο Μουσικού Θεάτρου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 ύστερα από πρωτοβουλία του Θοδωρή Αμπαζή και στελεχώθηκε από ταλαντούχους νέους τραγουδιστές, με βασικό στόχο την εκπαίδευση και αξιοποίηση του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού, καθώς και τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της πατρινής κοινότητας με την όπερα.

Μετά από μήνες εντατικών σεμιναρίων με τον συνθέτη Χαράλαμπο Γωγιό (βασικό στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής) και το σκηνοθέτη Αλέξανδρο Ευκλείδη, οι νέοι λυρικοί ερμηνευτές του εργαστηρίου παρουσίασαν την άνοιξη του 2013, στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου «Απόλλων» αποσπάσματα από το έργο του Β.Α. Μότσαρτ «Οι γάμοι του Φίγκαρο», παράσταση που αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό ενώ τον περασμένο Ιούνιο ανέβασαν με μπρίο και κέφι την Οπερέτα Σατανερί του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, δημιουργού του κοσμαγάπητου  Βαφτιστικού, στο Αρχαίο Ρωμαικό Ωδείο της Πάτρας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

*Η παράσταση «Σφίξε με ξανά» προγραμματίζεται για τις 14 Νοεμβρίου 2014 ενώ πιθανόν να δοθούν και επιπλέον παραστάσεις.

Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture