Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την κλασική κωμωδία «Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα» ανεβάζει η θεατρική ομάδα Ήλιδας

Την κλασική κωμωδία «Αρσενικό και Παλιά ...

Πρόκειται για την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου

«Ήρθε για να μείνει» η Θεατρική Ομάδα των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Ήλιδας στο γειτονικό νομό Ηλείας και συνεχίζει τη δράση της για 11η συνεχόμενη χρονιά!

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Πατρίς, έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρόβες τους στο στέκι τους στο παλιό δημοτικό σχολείο της Ροβιάτας και για φέτος επέλεξαν την κωμωδία «Αρσενικό και Παλιά Δαντέλα» του Τζόζεφ Κέσελρινγκ που θα ανέβει σε διασκευή των μελών της θεατρικής ομάδας σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Μπουσδούκου.

Πρόκειται για μια κλασική μαύρη κωμωδία με γρήγορη πλοκή, έξυπνες ατάκες και απίθανες καταστάσεις που δημιουργούν ένα ξεκαρδιστικό σκηνικό και προσφέρουν άφθονο γέλιο στον θεατή.

Η υπόθεση του έργου διαδραματίζεται σε ένα παλιό, απομονωμένο σπίτι, στο οποίο ζουν τρεις αδελφές μαζί με τον παρανοϊκό αδερφό τους. Την οικογένεια επισκέπτεται ο ανιψιός τους, για να ανακοινώσει τον επικείμενο γάμο του. Εκεί με έκπληξη και τρόμο μαθαίνει ότι οι θείες του έχουν ένα περίεργο όσο και μακάβριο χόμπι.

Σκοτώνουν μοναχικούς ηλικιωμένους, προσφέροντάς τους δηλητηριασμένο κρασί, και στη συνέχεια με τη βοήθεια του τρελού αδερφού θάβουν τα πτώματα στο υπόγειο του σπιτιού. Η κατάσταση ξεφεύγει εντελώς όταν εμφανίζονται στο σπίτι ο δεύτερος ανιψιός μαζί με τον προσωπικό του χειρουργό γιατρό που του έχει αλλάξει το πρόσωπο, οι οποίοι καταζητούνται και θέλουν να κρυφτούν. Μαζί τους όμως κουβαλούν ένα πτώμα. Τώρα πρέπει όλοι μαζί να βρουν τρόπο να γλιτώσουν από την αστυνομία...

Το έργο έχει γνωρίσει μεγάλη θεατρική επιτυχία, ενώ έγινε διάσημο από την κινηματογραφική του μεταφορά με πρωταγωνιστή τον Κάρι Γκραντ σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα.

Η Θεατρική Ομάδα των εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Ήλιδας ωστόσο δεν σταματά εκεί, αφού φέτος θα λειτουργήσει για πρώτη φορά και πειραματική σκηνή, με τη συμμετοχή νέων κυρίως μελών της ομάδας. Η πειραματική σκηνή θα ανεβάσει αποσπάσματα έργων και μονόπρακτα και οι παραστάσεις θα δοθούν στο στέκι της Ομάδας στη Ροβιάτα σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σύντομα, όπως αναφέρει η Πατρίς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture