Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρεκόρ - Σχεδόν πέντε εκατομμύρια τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα τον φετινό Αύγουστο

Ρεκόρ - Σχεδόν πέντε εκατομμύρια τουρίστ...

Στο 22,1% καταγράφεται ως τώρα η αύξηση της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης σε σχέση με το 2013

Ξεπέρασαν τα 15,3 εκατομμύρια οι τουρίστες που επισκέφθηκαν τη χώρα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου του 2014, όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Τα Νέα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η εισερχόμενη τουριστική κίνηση κατέγραψε σημαντική αύξηση κατά 22,1% σε σχέση με πέρυσι.

Μόνον τον Αύγουστο, ο αριθμός των τουριστών που ταξίδεψε στη χώρα μας έφθασε τα 4,88 εκατομμύρια και ήταν αυξημένος κατά 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Από τις χώρες της Ευρωπαικής Ένωσης, ο αριθμός των τουριστών άγγιξε τα εννέα εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση κατά 21,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Επίσης, οι αφίξεις από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, διαμορφώθηκαν σε 6,5 εκατομμύρια παρουσιάζοντας αύξηση κατά 22,4%. Οι αφίξεις από τις χώρες της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 14,6% και οι αφίξεις από τις χώρες της ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ κατά 33,1%.

Ειδικότερα, αύξηση εμφάνισαν οι αφίξεις από τη Γερμανία και τη Γαλλία κατά 4,5% και 20,7% αντιστοίχως, καθώς επίσης και οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 15,6%.

Τέλος, αναφορικά με τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, οι αφίξεις από τη Ρωσία παρέμειναν σταθερές και διαμορφώθηκαν σε 928.000 ταξιδιώτες και οι αφίξεις από τις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 24,8% και διαμορφώθηκαν σε 386.000 ταξιδιώτες.

Η σημαντική αυτή βελτίωση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν στο διάστημα αυτό αύξηση κατά 11,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 και διαμορφώθηκαν σε 9,37 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή, όπως σημειώνει το άρθρο της εφημερίδας Τα Νέα, οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εισπράξεων από τους κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28 κατά 14,5%, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 5,950 δισ. ευρώ, και δευτερευόντως στις εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 28 που διαμορφώθηκαν σε 3.509 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου 2014, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις