Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα - Ένα μαγικό ταξίδι στους δρόμους του Ονείρου, πραγματοποιήθηκε στον κήπο του Πολύεδρου

Πάτρα - Ένα μαγικό ταξίδι στους δρόμους ...

Επρόκιετο για μία συναυλία του Πατρινού κιθαρίστα και συνθέτη Γιώργου Παπαδόπουλου

Το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, η συναυλία του Πατρινού κιθαρίστα και συνθέτη Γιώργου Παπαδόπουλου, με αφορμή την έκδοση 2 δίσκων του από την Fm Records, το έργο του Dream Paths  (oneirodromoi) καθώς και το Cd του «Ανάμεσα στο φώς και στη βροχή» παρουσία πλήθους ακροατών, στο φιλόξενο χώρο του κήπου του Πολύεδρου, στην οδό Κανακάρη 147 στην Πάτρα που δικαίως έχει συνδέσει το όνομά του με το χώρο του πολιτισμού.

Η μουσική του Γ. Παπαδόπουλου έχει πάρει σημαντικές διακρίσεις σε πολλούς Πανελλήνιους και Διεθνείς διαγωνισμούς. Η  ίδια συναυλία δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις, αφού το συγκεκριμένο έργο «Ονειρόδρομοι» επιλέχθηκε από τη Δ/νση του Μεγάρου Μουσικής Θες/νίκης,μετα από ακρόαση νέων ελλήνων συνθετών  σαν ένα από τα καλύτερα συνθετικά έργα που κυκλοφόρησαν το 2012 από τις εκδόσεις Cambia (Mουσικό βιβλίο-cd).

Ταυτόχρονα ξεκίνησε το 2012 μια σειρά από συναυλίες σε όλη την Ελλάδα με στόχο να ακουστεί το έργο του. Έτσι πραγματοποίησε εμφανίσεις σε σημαντικούς χώρους όπως στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Υπαίθριο θέατρο Κοζάνης, στο Δημοτικό θέατρο Σερρών, στον Ιανό Αθήνας στα Public Θεσσαλονίκης, στο Τριανόν Cine στην Αθήνα, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων (αμφιθέατρο Αντώνη Τρίτση) στο θέατρο Επίκεντρο, στο Πολύεδρο και Περιτεχνών Πάτρας στο θέατρο του παλιού Μεταξουργείου Βόλου κι άλλες με εξαιρετικές κριτικές!

Ο υπέροχος κήπος του Πολύεδρου το Σάββατο το βράδυ γέμισε με ήχους, από τους Ονειρόδρομους, τα Χρώματα,την νοσταλγία, την βόλτα στη λίμνη, τα παιχνίδια του δάσους, το πορτραίτο μιας μέρας, τα μυστικά του κάστρου ..την μπλέ νύχτα!

Πέντε έργα στο πρώτο μέρος, για σόλο κιθάρα, κάποια από αυτά έχουν μάλιστα βραβευθεί στην κλασική κατηγορία  για σόλο όργανο και πέντε  στο  δεύτερο μέρος με έργα Μουσικής δωματίου, με τον πρωτότυπο και ιδιαίτερο  συνδυασμό που δίνουν το  φλάουτο, η κιθάρα και το πιάνο, μας έκαναν να ταξιδέψουμε, προσπαθώντας να ακούσουμε τα μυστικά του κάστρου και τα παιχνίδια του δάσους, να κάνουμε μαζί μια βόλτα στη λίμνη αυτή την όμορφη φθινοπωρινή μπλε νύχτα και τέλος να αφήσουμε τη φαντασία μας να ταξιδέψει από την εποχή Barok μέχρι και σήμερα στους δρόμους του ονείρου…

Έπαιξαν η Κλειώ Πεφάνη στο φλάουτο ,η Χριστίνα Δεμιρτζίογλου στο πιάνο και ο Γιώργος Παπαδόπουλος στην κιθάρα. Εκτελέσεις υψηλού επιπέδου και δεξιοτεχνίας και από τους 3 συμπολίτες μας,σε ένα απόλυτα ταιριαστό περιβάλλον  με ποιότητα στον ήχο καθώς και μια ατμόσφαιρα που έδινε ακόμα περισσότερο χρώμα στην υπέροχη μουσική του συνθέτη!

Τη συναυλία προλόγησε η Μουσικοπαιδαγωγός Ιωάννα Μιντιλογλίτη  που τόνισε «δεν είναι καθόλου τυχαίο που τα έργα μουσικής δωματίου του Γ. Παπαδόπουλου έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς σύνθεσης, στην κατηγορία μουσικής κινηματογράφου». Οι μελωδίες είναι απαλές και ξεκάθαρες, ώστε να μένουν εύκολα στα αυτιά των ακροατών. Η μουσική του κινείται πάνω σε κλασικές και σύγχρονες φόρμες. Αυτό την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική και διαχρονική.

Μουσική καθαρά ατμοσφαιρική, με ακούσματα που ηρεμούν, ξεκουράζουν και σίγουρα ταξιδεύουν!

Ταξιδεύουν σε εικόνες, σα να ξεπήδησαν από κάποια κινηματογραφική ταινία.

Και ενώ, όλα τα είδη μουσικής αφήνουν ελεύθερη τη φαντασία μας να τρέξει, ακούγοντας τη μουσική του Γ. Παπαδόπουλου είσαι σίγουρος πως έχεις μπροστά σου συγκεκριμένες εικόνες με αρχή και τέλος!

Αποτέλεσμα είναι η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα θεατρικό έργο βασισμένο στους «Ονειρόδρομους» με 11 ενότητες, όσα και τα έργα του συνθέτη στο συγκεκριμένο δίσκο και ταυτόχρονα ένα μουσικό μυθιστόρημα, που θα είναι ένα βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Θανάση Σάλτα, το οποίο θα αρχίσει να παρουσιάζεται με τη μορφή Μουσικο-θεατρικής παράστασης από το 2015 στην Αθήνα!

Επίσης οι «Ονειρόδρομοι» κατατάχτηκαν σαν  το πιο δημοφιλές άρθρο του 2013 στο περιοδικό Music Heaven σε συνδιασμό με την 1η θέση ορχηστρικού στον 3 το διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό το 2013, και την συναυλία του στο Μέγαρο Μουσικής θεσσαλονίκης.

Επόμενο ήταν η όλη εκδήλωση με την ποιότητά της , να κερδίσει  την αγάπη και τον σεβασμό όλων των ακροατών οι οποίοι δήλωναν φεύγοντας ότι είναι ενθουσιασμένοι…

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture