Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Καρυώτη «Η Ψυχή στην Πέτρα» στην Πάτρα – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Νίκου Καρυώτ...

O συγγραφέας έχει διατελέσει επί μια εικοσαετία, κοινοτάρχης στο χωριό Φλόκα, της Αρχαίας Ολυμπίας

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε, μετά από την Αθήνα και το κοινό της Πάτρας, στο βιβλίο του Νίκου Καρυώτη ''Η ψυχή στην Πέτρα'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδη.

Η παρουσίαση, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου  “Discover” στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου ''Βυζαντινό'', στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο. Πολλοί από το κοινό συνομίλησαν και έθεσαν ερωτήματα στον συγγραφέα.

«Η ψυχή στην Πέτρα» είναι ένα βιβλίο που αποτελεί κατάθεση ψυχής, του συγγραφέα του, ο οποίος υπήρξε επί μια εικοσαετία, κοινοτάρχης στο χωριό Φλόκα, της Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης ο Ν. Καρυώτης δημιούργησε στο χωριό τέτοια έργα υποδομής, που τα ζηλεύει, όχι μόνο ο νομός της Ηλείας, μα και ολόκληρη η Ελλάδα.

Γιατί ο Νίκος Καρυώτης, εισήγαγε στην δική του κοινοτική θητεία, ως πρόεδρος, άλλα ήθη και άλλους τρόπους δημιουργικής δράσης, άγνωστους στο πανελλήνιο μέχρι και σήμερα. Δημιουργώντας μια κοσμογονική αλλαγή στην μέχρι τότε εικόνα του χωριού. Με υποδομές αξιοζήλευτες...Απόλυτα ταυτισμένες και με το περιβάλλον. Φυσικά με κορυφαία την δημιουργία του Θεάτρου Φλόκα, όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου – απόηχος της εκδήλωσης.

Στο βιβλίο ο συγγραφέας ξεδιπλώνει αυτοβιογραφικά στοιχεία με τρυφερό και αυθεντικό τρόπο. Άψογο στην γραφή του, αυθεντικό στον λόγο του και χαρισματικό στην εξέλιξη του, είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς του βιβλίου.

Την παρουσίαση συντόνισε, ο λυκειάρχης Νίκος Κονδύλης.

Ενώ για τις αρετές του βιβλίου αλλά και για τον άνθρωπο, Νίκο Καρυώτη, μίλησε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάνος Καλουδάς, για χρόνια διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ καθώς και ο γνωστός καλλιτέχνης της πίστας και του θεάτρου Κώστας Βενετσάνος.

Θερμό χειροκρότημα παρατεταμένο, εισέπραξε ο συγγραφέας, ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στον αγώνα του και στους λόγους που τον ώθησαν στο να γράψει, αυτό το υπέροχο από κάθε άποψη βιβλίο του.

*Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, που τίμησε με την παρουσία του, την εκδήλωση.

Επίσης παρέστη και μίλησε η Αυγή Νικ. Βυθούλκα, επιμελήτρια του βιβλίου “Η ψυχή στην Πέτρα”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture