Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε ο θρυλικός διευθυντής της εφημερίδας Washington Post, Mπεν Μπράντλι

Πέθανε ο θρυλικός διευθυντής της εφημερί...

Που «έριξε» τον Νίξον

Ο πρώην επικεφαλής της Washington Post Μπεν Μπράντλι, ο οποίος είχε την πλήρη επίβλεψη της αποκάλυψης από την εφημερίδα του περίφημου σκανδάλου Γουότεργκέιτ που ανέτρεψε τον πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον, πέθανε σε ηλικία 93 ετών, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Μπράντλι που ήταν μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της αμερικανικής και παγκόσμιας δημοσιογραφίας πέθανε στο σπίτι του στην Ουάσιγκτον από φυσικά αίτια, όπως ανακοίνωσε η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα.

Ο Μπράντλι ήταν από το 1968 μέχρι το 1991 διευθυντής σύνταξης της Washington Post και έγινε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στην Ουάσιγκτον ενώ κατέκτησε ένα σημαντικό μερίδιο και μία μεγάλη φήμη στην παγκόσμια ιστορία της δημοσιογραφίας.

Επί των ημερών του η Washington Post, μετατράπηκε από μια καθημερινή συμβατική εφημερίδα σε μια από τις πιο δυναμικές και σεβαστές εκδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σε όλον τον κόσμο.

Κορωνίδα της δημοσιογραφικής καριέρας του Μπράντλι ήταν η καθοδήγηση των δημοσιογράφων Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπερνστάϊν στην έρευνά τους και στην αποκάλυψη του περίφημου πολιτικού σκανδάλου Γουότεργκέιτ που προκάλεσε την ατιμωτική παραίτηση του Νίξον από την Αμερικανική προεδρία.

Ο νυν Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε τιμήσει τον Μπεν Μπράντλι, με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμή για έναν πολίτη του αμερικανικού έθνους.

*Η ιστορία της δημοσιογραφικής έρευνας για την αποκάλυψη του σκανδάλου Γουοτεργκέιτ μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία και στον κινηματογράφο το 1976 με τους Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Ντάστιν Χόφμαν να υποδύονται τους ρόλους του Μπομπ Γούντγουορντ και του Καρλ Μπερνστάιν, σε σκηνοθεσία του Άλαν Τζέι Πάκουλα.

Στην ταινία που τιμήθηκε με 4 βραβεία Όσκαρ, τον ρόλο του Μπεν Μπράντλι είχε ερμηνεύσει ο ηθοποιός Τζέισον Ρόμπαρντς, ο οποίος και βραβεύτηκε με το Όσκαρ β' ανδρικού ρόλου.

Σκηνή από την ταινία, από αριστερά ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Τζακ Γουόρντεν, ο Ντ. Χόφμαν και ο Τζέισον Ρόμπαρντς.

Σκηνή από την ταινία, από αριστερά ο Ρόμ...

Σκηνή από την ταινία, από αριστερά ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο Τζακ Γουόρντεν, ο Ντ. Χόφμαν και ο Τζέισον Ρόμπαρντς.

Aπό φωτογράφηση της Άννι Λίμποβιτς για το περιοδικό Vanity Fair το 2013. Eικονίζονται οι Ρέντφορντ, Μπερνστάιν, Γουντγουορντ και Μπράντλι.

Aπό φωτογράφηση της Άννι Λίμποβιτς για τ...

Aπό φωτογράφηση της Άννι Λίμποβιτς για το περιοδικό Vanity Fair το 2013. Eικονίζονται οι Ρέντφορντ, Μπερνστάιν, Γουντγουορντ και Μπράντλι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις