Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επικίνδυνες αναλογίες στις Φυλακές του Αγ. Στεφάνου – Μειώνονται συνεχώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι - Ξεχειλίζουν οι κρατούμενοι

Πάτρα: Επικίνδυνες αναλογίες στις Φυλακέ...

Απαιτούνται άμεσες προσλήψεις προσωπικού

Στο απροχώρητο έχει φθάσει η κατάσταση στις Κλειστές Φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας όπου οι τρόφιμοι είναι κατά πολύ περισσότεροι από όσους μπορεί να αντέξουν οι υποδομές ενώ την ίδια ώρα ο αριθμός των σωφρονιστικών υπαλλήλων διαρκώς μειώνεται. Οι συνθήκες που επικρατούν στο σωφρονιστικό είναι απαράδεκτες ενώ πλέον, από αρκετές πλευρές, χαρακτηρίζονται επικίνδυνες.

Το θέμα μάλιστα προκαλεί έντονες αντιδράσεις ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Οι «γκρίνιες» είναι απόλυτα δικαιολογημένες αφού στις Φυλακές ο αριθμός των σωφρονιστικών έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, αφού από 120 που ήταν πλέον έχει πέσει στο μισό (60) λόγω συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με την απουσία των απαιτούμενων νέων προσλήψεων.

Την ίδια ώρα οι κρατούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν τους 800 όταν θα έπρεπε να κυμαίνονται γύρω στους 500, αφού αυτή είναι η πραγματική δυναμική του κτιρίου. Από τα παραπάνω δεδομένα είναι εμφανές ότι εκ των πραγμάτων καταστρατηγείται κάθε κανόνα ανθρώπινης διαβίωσης, αλλά και ασφάλειας του Καταστήματος.

Η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει κατά καιρούς μεγάλες αντιδράσεις από διάφορους πολιτικούς χώρους, ενώ εξ’ αφορμής και των πρόσφατων περιστατικών στον Άγιο Στέφανο με τις συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων, παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πολιτευτής της ΝΔ Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος, αφού "καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κάνει πράξη την προ διετίας εξαγγελία του για πρόσληψη 570 νέων υπαλλήλων ή ακόμα και χρήση πρώην Δημοτικών Αστυνομικών", σημειώνει: "Καλές είναι οι θεωρίες για πολιτικές σωφρονισμού και περιορισμού της εγκληματικότητας, αλλά  οι αρμόδιοι της Κυβέρνησης θα πρέπει ν' αποδείξουν με έργο, τα ην αξιοσύνη τους και την αποτελεσματικότητα των στοχασμών τους! Ειδάλλως καθίστανται υπεύθυνοι για ότι επακολουθήσει από μία κατάσταση νοσηρή, κραυγαλέα και άκρως επικίνδυνη!"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις