Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ηλεία: Κλείνει το γηροκομείο "Άγιος Χαραλάμπος"

Ηλεία: Κλείνει το γηροκομείο "Άγιος...

Να παραμείνει ανοικτό ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης

Σε παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας προέβη ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης, προκειμένου να μη κλείσει το γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος».

Ο Ηλείος Βουλευτής με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή επισημαίνει πως η μετακίνηση των 17 ηλικιωμένων είτε σε άλλη ακατάλληλη δομή είτε σε δομή που βρίσκεται σε περιοχή μακριά από την Ηλεία συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία για τους φιλοξενούμενους, των οποίων, ως επί το πλείστον, η κατάσταση χαρακτηρίζεται βαριά. Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Κοντογιάννης ζητεί την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση και να μη χρειαστεί να κλείσει το γηροκομείο.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου της Ηλείας το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδος, με την υπ. αριθμ. 23 απόφασή του της 15ης Οκτωβρίου, κλείνει το γηροκομείο Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος» και οι φιλοξενούμενοι σε αυτό, μεταφέρονται στον 3ο Όροφο του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Στην απόφαση προβλέπεται ότι εφόσον οι συνθήκες στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών δεν είναι κατάλληλες, οι 17 ηλικιωμένοι που μέχρι σήμερα φιλοξενούνται στο γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» να μεταφερθούν στο Αίγιο.

Με δεδομένο δε ότι στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών φιλοξενούνται παιδιά με ειδικές ανάγκες των οποίων μάλιστα η κατάσταση είναι βαριά, θεωρείται απίθανο να χαρακτηρισθούν κατάλληλες οι συνθήκες για τους 17 υπερήλικες, με αποτέλεσμα να είναι βέβαιη η μεταφορά τους στο Αίγιο, όπως δευτερευόντως προβλέπει η απόφαση του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι το δημόσιο γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος» έχει σημαντικά έσοδα τόσο από την ενοικίαση ακινήτων στον Πύργο όσο και από τις συντάξεις των φιλοξενουμένων σε αυτό. Επίσης πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι και οι 17 υπερήλικες κατάγονται από περιοχές της Ηλείας.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.    Με ποια κριτήρια το ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδος λαμβάνει αποφάσεις για την μεταφορά υπερηλίκων σε άλλον χώρο από εκείνον όπου χρόνια διαβιούν και μάλιστα εκτός νομού;

2.    Τα έσοδα του Γηροκομείου «Άγιος Χαράλαμπος» από ενοίκια και συντάξεις των φιλοξενουμένων σε αυτό, επαρκούν για τη λειτουργία του;

3.    Τα όποια οικονομικά ή λειτουργικά προβλήματα που πιθανόν υπάρχουν στο δημόσιο Γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος», στον Πύργο, έγινε προσπάθεια να επιλυθούν;

4.    Τα έσοδα του Γηροκομείου «Άγιος Χαράλαμπος» από ενοίκια και συντάξεις των φιλοξενουμένων σε αυτό, στην περίπτωση που οι 17 υπερήλικες μεταφερθούν τελικώς στο Αίγιο, πού θα μεταφερθούν;

5.    Πώς θα αντιδράσει το Υπουργείο σας στην άστοχη απόφαση του ΔΣ του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδος να κλείσει μια ακόμη κοινωνική δομή στο Νομό Ηλείας; Θα υπάρξει μέριμνα, χρηματοδότηση και ενίσχυση με προσωπικό του δημόσιου Γηροκομείου «Άγιος Χαράλαμπος» για να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του;».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις