Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Aιματηρά επεισόδια κι "ασφυξία" στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Προβληματισμός για τα μαχαιρώματα και τον μεγάλο αριθμό κρατουμένων

Πάτρα: Aιματηρά επεισόδια κι "ασφυξ...

800 κρατούμενοι σε ένα χώρο για 400

Το σωφρονιστικό κατάστημα της Πάτρας "Άγιος Στέφανος" δεν αποτελεί εξαίρεση στη συνηθισμένη εικόνα των ασφυκτικά γεμάτων φυλακών, στα κελιά των οποίων στοιβάζονται κατά πολύ περισσότεροι κρατούμενοι από τον προβλεπόμενο αριθμό.

Αυτή τη στιγμή στον Άγιο Στέφανο, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr κρατούνται 800 άτομα, ενώ η πρόβλεψη αφορά περίπου 400.

Κατά συνέπεια οι συνθήκες κράτησης που διαμορφώνονται στο σωφρονιστικό κατάστημα δεν είναι οι κατάλληλες, γεγονός που πολλές φορές  σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κρατούμενοι έχουν καταγγείλει.

Στα κελιά στοιβάζεται διπλάσιος σχεδόν αριθμός κρατουμένων με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται πολλαπλοί κίνδυνοι, ενώ το έργο των υπαλλήλων δυσχεραίνεται, καθώς χρειάζεται να έχουν υπό την εποπτεία τους πολύ περισσότερα άτομα.

Την ίδια ώρα στη φυλακή ,κατά περιόδους, παρατηρείται ένταση και συμπλοκές μεταξύ κρατουμένων, όπως συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας 20 Οκτωβρίου. Όπως έχει γράψει ήδη το thebest.gr βγήκαν μαχαίρια με αποτέλεσμα πέντε αλλοδαποί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο του Ρίου. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο προαύλιο.

Λίγες μέρες πριν, στις αρχές Οκτωβρίου είχε σημειωθεί άλλο ένα αιματηρό επεισόδιο, όπου ένας 44χρονος Γάλλος κρατούμενος δέχτηκε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο, από δύο συγκρατούμενούς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Πάτρα: Βγήκαν μαχαίρια στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου - Συμπλοκή κρατουμένων στο προαύλιο - Πέντε τραυματίες


Πάτρα: Αιματηρό επεισόδιο στις φυλακές Αγίου Στεφάνου - Τραυματίστηκε 44χρονος κρατούμενος μετά από επίθεση

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις