Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Απόψε στο Πολύεδρο της Πάτρας η παρουσίαση του "Λεξικού της αρχιτεκτονικής"

Απόψε στο Πολύεδρο της Πάτρας η παρουσία...

Στις 19.00

«Το Λεξικό της αρχιτεκτονικής» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μέλισσα» θα παρουσιαστεί σήμερα Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014 στις 19.00 το απόγευμα στο Πολύεδρο στην οδό Κανακάρη 147.

Την παρουσίαση στην εκδήλωση θα κάνουν οι Ηλίας Κωνσταντόπουλος, καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Παν. Πατρών, Παναγιώτης Πάγκαλος, διδάσκων στην ΑΣΚΤ Αθήνας, Βασιλική Πετρίδου, καθηγήτρια στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Δημήτρης Φιλιππίδης, συντονιστής της έκδοσης, ομότιμος καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Η ιδιαιτερότητα της ζωντανής ελληνικής γλώσσας – προφορικής και γραπτής – με το μεγάλο ιστορικό βάθος, τις συνεχείς επαφές με άλλους πολιτισμούς και τη δημιουργική αφομοίωση επιδράσεων, εκδηλώνεται αυτούσια στο πεδίο της ελληνικής αρχιτεκτονικής. Με «Το λεξικό της αρχιτεκτονικής» επιχειρείται για 1η φορά στην Ελλάδα η χαρτογράφηση αυτού του τόσο πλούσιου υποβάθρου της γλώσσας της αρχιτεκτονικής.

Βασικός στόχος της επιμελημένης έκδοσης υπήρξε να συγκεντρωθεί σε έναν τόμο το λεξιλόγιο της αρχιτεκτονικής σε χρήση σήμερα στην Ελλάδα, ώστε να αναδειχθεί η πολυεπίπεδη συνθετότητά του, μέσα από διαχρονικούς και συγχρονικούς εμπλουτισμούς, αλλά και με συνεχή δάνεια από άλλες περιοχές θεωρίας και πράξης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View