Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Αγρίνιο: Το ρημαγμένο νεοκλασικό στο κέντρο της πόλης που μετατράπηκε σε ένα απο τα ωραιότερα boutique hotel της χώρας

Αγρίνιο: Το ρημαγμένο νεοκλασικό στο κέν...

Δείτε ΦΩΤΟ

Εδώ και ένα χρόνο στο κέντρο του Αγρινίου λειτουργεί ένα ξενοδοχείο πολύ διαφορετικό από αυτά που συναντά κανείς σε πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας. Η μάλλον από αυτά που δεν περιμένει κανείς να συναντήσει.

Εντυπωσιακό εξωτερικό, εκθαμβωτικό εσωτερικά. Γεμάτο μοναδικά έργα τέχνης σε χώρους που θυμίζουν... κάτι από τις πρωτεύουσες των κεντρικών ευρωπαϊκών κρατών. Ο λόγος για το «Marpessa», το ξεχωριστό boutique hotel του Αγρινίου.

H Μαριάννα και ο Κωνσταντίνος Πιστιόλας (ιδιοκτήτης της Agrino) αποφάσισαν πριν από μια δεκαετία, περίπου, να περισώσουν ένα θαυμάσιο διατηρητέο του 1928 που αφηνόταν να ρημάζει στο κέντρο του Αγρινίου.
Μετά από μια πολύχρονη... περιπέτεια, την άνοιξη του 2011 ξεκίνησαν τις εργασίες ανακαίνισης επενδύοντας το ποσό των πέντε εκατ. ευρώ. Τα αρχιτεκτονικά θέματα ανέλαβε ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου, τη διακόσμηση υπογράφει η ιδιοκτήτρια μαζί με τη Σοφία Βανταράκη.

Διατηρώντας πολλά αρχιτεκτονικά και διακοσμητικά στοιχεία του κτιρίου, όπως τις σκάλες και τα φουρούσια και προσθέτοντας μοναδικά έργα τέχνης από πολλούς διεθνείς και ελληνικούς οίκους, έφτιαξαν ένα ξενοδοχείο μοναδικό κόσμημα.  Για παράδειγμα, ο καναπές στο lobby είναι ο Chester Moon που σχεδίασε η Paola Navone για την Baxter, οι πολυθρόνες είναι Munna και Arflex, το ξυλόγλυπτο reception booth είναι Emmemobili και ο καθρέφτης ακριβώς από πίσω BD Barcelona.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 14 δωμάτια και τρεις σουίτες, που μοιράζονται στο διατηρητέο και το νεότερο κτίριο, ενώ ένα από αυτά έχει και αυτόνομη είσοδο, καθώς διατηρήθηκε η παλιά εξωτερική σκάλα που οδηγούσε στο εσωτερικό του σπιτιού.Εντός του ξενοδοχείου λειτουργεί «Bistro» και Spa, ενώ οι τιμές διαμονής ξεκινούν από τα 85 ευρώ την ημέρα και φθάνουν τα 150 ευρώ για τις σουίτες. Η απόφαση να διατηρηθούν οι τιμές χαμηλές δεν οφείλεται μόνο στην προσαρμογή στο πνεύμα της εποχής αλλά και στη διαθέση των ιδιοκτητών του «Marpessa» να αποτελέσει το ξενοδοχείο οργανικό μέρος της ζωής της πόλης, μια αφορμή για να μπει ολόκληρη η Αιτωλοακαρνανία στον τουριστικό χάρτη και σε καμία περίπτωση έναν exclusive προορισμό για λίγους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά