Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πέθανε ο Οscar de la Renta ; - Την είδηση μετέδωσε το ABC News αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη απο τους συνεργάτες του

Πέθανε ο Οscar de la Renta ; - Την είδησ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Ο σχεδιαστής μόδας Οscar de la Renta, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της μόδας τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, επικαλούμενο ένα μέλος της οικογένειας Ντε λα Ρέντα.

Οι εκπρόσωποι του περίφημου σχεδιαστή δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τον θάνατο του Οscar de la Renta, του οποίου η αυτοκρατορία μόδας εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Ο διάσημος σχεδιαστής είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο το 2006.

Ο Οscar de la Renta, γνωστός στον χώρο της μόδας για τα ρομαντικά φορέματά του, σε μία από τις τελευταίες του δουλειές είχε πρόσφατα «υπογράψει» το γαμήλιο φόρεμα της Αμάλ Αλαμουντίν, διάσημης δικηγόρου και συζύγου του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ.



Η Αμάλ Αλαμαντουνίν ποζάρει στο ατελιέ του Οscar de la Renta για την αμερικανική Vogue κατά τη διάρκεια της πρόβας της


Η Τζάκι Ο με δημιουργία του Οscar de la Renta


Ο γεννημένος στη Δομινικανή Δημοκρατία στις 22 Ιουλίου 1932 έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1960 για το ντύσιμο της πρώην Πρώτης Κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζάκι Κένεντι.
Ο ίδιος έφυγε από την πατρίδα του σε πολύ νεαρή ηλικία, προκειμένου να σπουδάσει ζωγραφική και σχέδιο στην Ισπανία. Οι φιλοδοξίες του, ωστόσο, άλλαξαν και μεγέθυναν όταν εισήχθη στον τεράστιο και πολύπλοκο χώρο της μόδας. Ο Οscar de la Renta μαθήτευσε δίπλα σε διάσημους σχεδιαστές, όπως ο Antonio Castillo και ο Cristóbal Balenciaga. Σύντομα, διακρίθηκε για το ταλέντο του και ακολούθησε μια λαμπρή πορεία στον κόσμο της μόδας, με διεθνή επιτυχία.


Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει για την εποχή οπότε έζησε και έδρασε με επίκεντρο τη γυναίκα: «Τώρα είναι η πιο συναρπαστική περίοδος στη μόδα. Ζούμε σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης και σε μια εποχή για τη γυναίκα.Ποτέ στην ιστορία ο κόσμος δεν είχε δει τις γυναίκες να ελέγχουν τη μοίρα τους περισσότερο από ό,τι τώρα».


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις