Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ανανέωση

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ανανέωση

Του Ανδρέα Κοσμάτου Τοπικού συντονιστή Δ. Πατρέων στο ΠΟΤΑΜΙ

Πριν μερικές μέρες, ζήσαμε την φαρσοκωμωδία που ονομάζεται «ψήφος εμπιστοσύνης» (sic), μια ακόμα απόδειξη ότι οι λέξεις έχουν χάσει πια κάθε νόημα στα χείλη των πολιτικών!  Χάθηκε χρόνος που θα μπορούσε (ιδανικά), να είναι μια πολύτιμη εβδομάδα δουλειάς της βουλής, για να ακουστούν ανούσιες κορώνες, επαναλαμβανόμενες κοινοτυπίες και βαρετές παλαιοκομματικού τύπου αντιπαραθέσεις. Θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο από όσα ακούστηκαν για να καταδείξω το ένστικτο επιβίωσης που έχουν οι «υπηρέτες» του λαού μας, οι βουλευτές. Στις ομιλίες τους οι κοι Κρεμαστινός Δημήτρης (ΠΑΣΟΚ), Λυκούδης Σπύρος (ανεξάρτητος πρώην ΔΗΜΑΡ), Σηφουνάκης Νίκος (ΠΑΣΟΚ) και Μωραΐτης Θάνος (ΠΑΣΟΚ) ζήτησαν την δημιουργία κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», μάλιστα προτάθηκε και η εναλλαγή πρωθυπουργού από τα κόμματα που θα συμμετέχουν σε αυτήν.

Άρα λοιπόν, να αντικαταστήσουμε την κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» του 2012 που ξεκίνησε με τρία κόμματα και ξέμεινε με δύο (και μάλλον σύντομα με ένα έτσι όπως πάνε),  με κυβέρνηση «ειδικού σκοπού»! Τι ακριβώς είναι αυτό που κάνει τους «φωστήρες» της πολιτικής να πιστεύουν, πως ότι δεν κατάφερε η παρούσα βουλή το 2012, δηλαδή να φτιάξει μια κυβέρνηση συνεργαζόμενων κομμάτων με σκοπό να οδηγήσουν την χώρα έξω από (δεν θα πω μνημόνιο) την 6ετή ύφεση που μας μαστίζει, μπορεί να το πετύχει το 2014; Οι ίδιοι δεν είναι ακόμα; Άλλωστε, μη μας διαφεύγει ότι με τις προτάσεις τους αυτές, οι παραπάνω βουλευτές, ευθέως αμφισβητούν τον πρωθυπουργό, στον οποίο παρεμπιπτόντως οι τρείς από τους τέσσερις έδωσαν ΚΑΙ ψήφο εμπιστοσύνης (εξ’ ου και το νόημα των λέξεων που λέω στην αρχή ότι χάθηκε). Οπότε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού» από πού; Και με ποιους; Μήπως όμως πέτυχε και το πείραμα της κυβέρνησης με τεχνοκράτη πρωθυπουργό; Πόσο θλιβερή ήταν η «περίοδος Παπαδήμου», όπου τελικά πέρασαν έξι μήνες με «ίχνη»  διακυβέρνησης και έναν πρωθυπουργό να παρακαλεί τους βουλευτές (που του επέβαλαν τα κόμματα) να μην περνάνε άλλες τροπολογίες ευνοϊκές για τις εκλογικές τους περιφέρειες, ενόψει των εκλογών που έρχονταν σύντομα.

 

Τι είναι λοιπόν αυτό που πραγματικά έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους τελικά οι βουλευτές; Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω μόνο για τους τέσσερις που εκφράστηκαν ανοικτά με τις ομιλίες τους στην βουλή, αλλά πεποίθηση μου είναι, ότι θα ήταν και επιθυμία πολλών άλλων μια εξέλιξη σαν την παραπάνω. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι υπάρχει μια μικρή μεν, σημαντική δε, πιθανότητα να βρεθούν οι 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας, διότι ξέρουν πολλοί από το σημερινό πολιτικό προσωπικό, ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα βρίσκονται στην επόμενη βουλή (ειδικά οι βουλευτές ΔΗΜΑΡ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ). Οπότε βλέπουμε  το ένστικτο της αυτοσυντήρησης στην εξουσία να παρουσιάζεται ισχυρότερο από το συμφέρον του έρμου τούτου τόπου! Τρανταχτό παράδειγμα «πολιτικής αυτοσυντήρησης» αποτελεί η μεταφορά της υποψηφιότητας που γράφτηκε ότι ετοιμάζεται να κάνει ο κος Παπανδρέου, από την Αχαΐα (που δεν βλέπει να βγάζει έδρα το ΠΑΣΟΚ) στην Αθήνα. Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο κος Λυκούδης λέει ότι «Οι εκλογές όπως δείχνουν τα στοιχεία όλων των δημοσκοπήσεων δεν θα δώσουν λύση». Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, το βασικό εργαλείο της δημοκρατίας μας να θεωρείται ανεπαρκές και η βούληση του λαού να καταλήγει σε αδιέξοδο (πάντα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις). Το ότι τα κόμματα, με όλες τις παλαιοκομματικές αγκυλώσεις τους, δεν ήταν ικανά να διαχειριστούν την απόφαση του λαού, που σαφώς μέσω της ψήφου του το 2012 ζήτησε να ξεκινήσει η εποχή των συνεργασιών, το σκέφτηκε κανείς;

 

Σε κάθε μίζερη, άτολμη και άστοχη ενέργεια των αντιπροσώπων μας στην βουλή, είναι φανερή η ανάγκη για ανανέωση! Η ανάγκη άνθρωποι νέοι, στο μυαλό κυρίως, να μπουν στον στίβο της πολιτικής. Η χώρα μας είχε την ιδιαιτερότητα για πολλά χρόνια, να μην έχει τους πολιτικούς που της αξίζουν. Έτσι, αντί να έχουμε ένα τέτοιο βηματισμό που το πίσω πόδι να πατάει στην λαμπερή ιστορία μας και το μπροστινό, με τόλμη να ετοιμάζεται να πατήσει την ιστορία του μέλλοντος, εμείς είμαστε κολλημένοι στην λάσπη της δημαγωγίας. Ακίνητοι και σαστισμένοι βουλιάζουμε κοιτώντας  τους ηγέτες μας να ενδιαφέρονται πως για δύο ακόμα χρόνια θα εξασφαλίσουν την βουλευτική τους αποζημίωση. Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας των ίδιων και των ίδιων πρωταγωνιστών στην πολιτική σκηνή, κάτι φαίνεται πως αλλάζει, μπαίνει πια η έννοια της κοινής λογικής στην συζήτηση και η ανανέωση των πολιτικών προσώπων με κύριο φορέα της το κέντρο των αλλαγών, το ΠΟΤΑΜΙ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις