Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κατσικόπουλος: Παρέμβαση στον Υπουργό για την εκλογή του προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων- Δριμεία κριτική σε Διδασκάλου

Κατσικόπουλος: Παρέμβαση στον Υπουργό γι...

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης καταγγέλλει τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών για το θέμα της εκλογής του προεδρείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαβρύτων, έστειλε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κατσικόπουλος. Ως γνωστόν ο κ. Κατσικόπουλος είχε υποβάλλει ένσταση κατά της διαδικασίας προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για την οποία, όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τον Υπουργό, δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Μάλιστα, στην επιστολή ο κ. Κατσικόπουλος ασκεί οξεία κριτική σε βάρος του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργου Διδασκάλου, κατηγορώντας του πως δεν απάντησε στην ένταση επειδή «θέλει να τα έχει με όλους καλά».

Η επιστολή Κατσικόπουλου έχει ως εξής:

«Κε Υπουργέ

Με την από 17/09/2014 και υπ αρ πρωτ :121401/5226 ένσταση μας, προς τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, ενιστάμεθα σε σχέση με την εκλογή προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων, που διενεργήθηκε την 7/09/14 και απέβη άκαρπη όσον αφορά τον αντιπρόεδρο και το γραμματέα. Η διαδικασία επανελήφθη την 14/09/14 και την 17/09/14 κατετέθη η ένσταση.

Σας επισυνάπτω την κατατεθείσα ένσταση μας για να δείτε τους λόγους που μας οδήγησαν στην κατάθεση της.

Ακολούθως και αφού παρήλθε το πενθήμερο που ορίζει η εγκύκλιος του υπουργείου σας ως αποκλειστική προθεσμία, (αρ 43/ αρ πρωτ: 30565/6-8-14), ουδεμία απάντηση λάβαμε.

Επιπρόσθετα ως μη οφείλαμε στείλαμε δεύτερη επιστολή στο Γενικό Γραμματέα με τίτλο:

"Άρνηση απάντησης από την Διοίκηση επί ενστάσεως εκλογής μέλους του προεδρείου δημοτικού συμβουλίου", με την οποία του υπενθυμίζαμε την εγκύκλιο που προαναφέραμε και συγκεκριμένα ότι (σελ 19 και 20) "Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης αυτεπαγγέλτως ή υστέρα από προσφυγή δημότη ή δημοτικού σύμβουλου, η οποία ασκείται ενώπιον του εντός αποκλειστικής προθεσμίας (5) πέντε ημερών από την διενέργεια της εκλογής, αποφαίνεται, μέσα σε (5) πέντε ημέρες το αργότερο αφότου παρέλαβε τα πρακτικά, για τη νομιμότητα της εκλογής".

Κατόπιν των ανωτέρω σας ενημερώνω Κε Υπουργέ ότι δεν λάβαμε ουδεμία απάντηση από τον "επιτετραμμένο" της κυβέρνησης στην περιφέρεια μας είτε θετική, είτε απορριπτική.

Οι πληροφορίες λένε ότι η εισήγηση που έγινε από τις υπηρεσίες

δικαίωνε τις θέσεις μας αλλά επικράτησε η "σιωπηρή αποδοχή" , συνήθης πρακτική διοικούντων που θέλουν να τα έχουν καλά με όλες τις πλευρές.

Κατόπιν τούτων Κε υπουργέ περιμένουμε  την απάντηση σας για τις πράξεις η παραλήψεις του οργάνου της πολιτείας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Και κυρίως ερωτάσθε από που αντλεί το δικαίωμα ο Κρατικός

λειτουργός να αρνείται απάντησης όταν το Υπουργείο σας βομβαρδίζει τις υπηρεσίες με εγκυκλίους σχετικά με την υποχρέωση της διοίκησης να απαντά στην οποιαδήποτε αναφορά πολίτη εντός συγκεκριμένων προθεσμιών.

Και κλείνοντας αναφέρω ότι εάν ο Γεν Γραμματέας έπραξε τα νόμιμα

τότε πρέπει να "σκίσετε" την εγκύκλιο σας ως λανθασμένη στο σημείο που ορίζει ότι: "Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι για τα αξιώματα που αναδείχθηκαν κατά τη διαδικασία της Α φάσης εκλέγονται στην Β φάση, έστω και εάν οι θετικές ψήφοι είναι λιγότερες από τις αρνητικές."

Αναμένοντας τις απαντήσεις σας

Με τιμή

Ο επικεφαλής της παράταξης Δημοκρατική Ενότητα Καλαβρύτων

Δημήτρης Κατσικόπουλος».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις