Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Οι αστυνομικοί τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο

Δυτική Ελλάδα: Οι αστυνομικοί τίμησαν το...

Το μήνυμα του Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ανδρέα Αποστολοπούλου

Για την « Ημέρα της Αστυνομίας και της τίμησης του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου » ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος κ. Ανδρέας  ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ στην ακόλουθη δήλωση :
«       Η Πολιτεία επέλεξε την σημερινή ημέρα για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ελάχιστη αναγνώριση της συμβολής του στην εξασφάλιση της εθνικής και κοινωνικής ισορροπίας.
Η σημερινή ημέρα, είναι για όλους τους αστυνομικούς, είτε είναι εν ενεργεία, είτε είναι απόστρατοι, μια ημέρα χαράς αλλά και περισυλλογής, είναι μια συμβολική ημέρα, ψυχικής ανάτασης και τιμής με κύριο γνώρισμα τον ενωτικό της χαρακτήρα.
Δεν είναι τυχαία η επιλογή της Πολιτείας να ταυτίσει ημερολογιακά την ημέρα μνήμης του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου με την Ημέρα της Αστυνομίας. Ο συμβολικός χαρακτήρας αυτής της ταύτισης φανερώνει τον καθημερινό αγώνα του Έλληνα Αστυνομικού, το έργο του και την προσφορά του απέναντι στην κοινωνία, στον άνθρωπο και την πατρίδα.
Ο Άγιος Αρτέμιος με τον βίο του, το έργο του και τον μαρτυρικό του θάνατο αποτύπωσε στις σελίδες της Ιστορίας, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την βαθειά θρησκευτική του πίστη, την προσήλωση στο καθήκον, το βαθύ αίσθημα δικαιοσύνης  και κυρίως  την αγάπη του για τον συνάνθρωπο. Αποτύπωσε τις αρχές που η Πολιτεία βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού.
Ο Άγιος Αρτέμιος είχε δημιουργήσει από νωρίς τις ρίζες της πίστης, της δικαιοσύνης και της αγάπης με τη καθοδήγηση της οικογενείας του. Έτσι και το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί μια μεγάλη οικογένεια στην οποία όλοι μας διδασκόμαστε από τους προκατόχους μας, από εκείνους που έγραψαν την ιστορία του Σώματος πριν από εμάς.
Παρότι στην αστυνομική οικογένεια, διαδραματίζεται με γοργούς ρυθμούς, μια φυσική συνέχεια και μια διαρκή διαδοχή προσώπων, ποτέ δεν έχει διασπαστεί η συνοχή της. Είναι μια οικογένεια με κύριο χαρακτηριστικό τον ενωτικό της χαρακτήρα, όπου όλοι μας, εν ενεργεία και απόστρατοι, νιώθουμε αλληλένδετα και αναπόσπαστα μέλη της.
Μια οικογένεια, όπου οι διδαχές και η εμπειρία των προκατόχων μας, μας κατευθύνουν και μας οδηγούν στο μέλλον. Μας διδάσκουν, την προσήλωση στο έργο μας, το αίσθημα δικαιοσύνης και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο.
Η παρουσία των αποστράτων στη σημερινή εορτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και μας γεμίζει με χαρά, γιατί εσείς είστε οι υπηρεσιακοί μας γονείς και εμείς τα παιδιά σας.
Πέρα όμως από τη χαρά που όλοι αισθανόμαστε σήμερα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή, είναι και μια ευκαιρία περισυλλογής και μνήμης.
Είναι χρέος μας, να μην λησμονούμε  τους συναδέλφους μας που θυσιάστηκαν για την κοινωνική ειρήνη, για την δικαιοσύνη και την πατρίδα.
Είναι χρέος μας, να θυμόμαστε όλους εκείνους που προσέφεραν τη ζωή τους για να μπορεί η κοινωνία μας σήμερα, να απολαμβάνει τους καρπούς της ασφάλειας, της ειρήνης και της συνοχής.
Μακάρι να μην θυσιαστεί ποτέ ξανά, άλλος αστυνομικός στο βωμό της εγκληματικότητας, αλλά αυτό λόγω της φύσεως και των κινδύνων της δουλειάς μας φαντάζει πολύ δύσκολο.
Δυστυχώς, από το 1984 έως και σήμερα έχουμε θρηνήσει 125 συναδέλφους, οι οποίοι τραυματίστηκαν θανάσιμα  συνεπεία τρομοκρατικών ενεργειών, ένοπλων συμπλοκών, τροχαίων ή άλλων τραγικών περιστατικών εν ώρα Υπηρεσίας, ενώ δεκάδες ακόμη τραυματίστηκαν, πολύ σοβαρά.
Η θυσία όμως αυτή, δεν μας πτοεί. Αντίθετα αποτελεί «φάρο» και μας καθοδηγεί. Μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη προσήλωση και αποφασιστικότητα το έργο μας. Ο κάθε αστυνομικός, γνωρίζει πολύ καλά και αισθάνεται βαθύτατα, ότι η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό αλλά και ατομικό δικαίωμα που η Πολιτεία και ειδικότερα η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να εγγυηθεί.
Αυτό δεν αποτελεί προσωπική κρίση ή υποκειμενική εκτίμηση αλλά φρονώ κοινή διαπίστωση. Διαπίστωση από την ίδια την Πολιτεία, από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι μας τιμούν σήμερα.
Να είστε βέβαιοι ότι ως Έλληνες Αστυνομικοί, ως αρωγοί της κοινωνίας μας, θα συνεχίσουμε το έργο μας με τον ίδιο ζήλο και με αμείωτο ρυθμό, ανταποκρινόμενοι στο ρόλο μας για την προστασία των δημοκρατικών ιδεωδών και των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.
Παρά τις όποιες δυσκολίες και τους κινδύνους, θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να δίνουμε καθημερινά τον πολύπλευρο αγώνα μας κατά του εγκλήματος. Θα στεκόμαστε πάντα δίπλα στον ΠΟΛΙΤΗ, δίπλα στον ΑΝΘΡΩΠΟ, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας και ενισχύοντας το αίσθημα της ασφάλειας.
Γι’ αυτό λοιπόν η σημερινή ημέρα ας είναι η απαρχή για ένα νέο ελπιδοφόρο αγώνα, χωρίς άλλες θυσίες συναδέλφων. Με Προστάτη τον Μεγαλομάρτυρα ΑΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΟ και την ευχή να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί προσβλέπουμε σε καλύτερες μέρες. Διεκδικούμε τη θέση που μας αξίζει. Προσδοκούμε να καταξιωθούμε στη συνείδηση όλων των πολιτών και του καθενός ξεχωριστά αφού μοναδική μας έννοια είναι οι πολίτες και η ασφάλειά τους.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις