Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Το Μπουφάν της Χάρλευ ή Πάλι καλά» ανεβαίνει από την "Κοινο-Τοπία" της Πάτρας στο νέο θεατρικό χώρο "Γραμμές Τέχνης"

«Το Μπουφάν της Χάρλευ ή Πάλι καλά» ανεβ...

Τον θεατρικό μονόλογο του Βασίλη Κατσικονούρη θα ερμηνεύσει η Μαίρη Σιδηρά

Μία θεατρική παράσταση με ένα νέο έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ετοιμάζει η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού Κοινο_Τοπία που μάλιστα θα εγκαινιάσει ένα νέο θεατρικό – καλλιτεχνικό χώρο στην Πάτρα, τις «Γραμμές Τέχνης» στην οδό Μαιζώνος 271 μετά την Παπαφλέσσα.

Ο λόγος για το θεατρικό έργο «Το Μπουφάν της Χάρλευ ή Πάλι καλά» που θα ανέβει από τις 3 Νοεμβρίου 2014 και για 9 παραστάσεις σε σκηνοθεσία της Μαρίας Καλλιαμβάκου με την Πατρινή Μαίρη Σιδηρά στην ερμηνεία.

Η Μαίρη Σιδηρά είναι γνωστή και αγαπητή στους Πατρινούς θεατρόφιλους από την συμμετοχή της σε παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και από τον κεντρικό ρόλο που ερμήνευσε προ τριετίας στην επιτυχημένη θεατρική παράσταση της ομάδας του «Ρεφενέ», «Η επίσκεψη της Γηραιάς κυρίας» του Φρειδερίκου Ντίρενματ σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργακάκη, στο Λιθογραφείον.

Τον ιδιαίτερο θεατρικό μονόλογο «Το Μπουφάν της Χάρλευ» έχει παίξει στην Αθήνα σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια πριν από τέσσερα περίπου χρόνια η Άννα Παναγιωτοπούλου με μεγάλη επιτυχία.

Ο Βασίλης Κατσικονούρης, ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς (Εντελώς Αναξιοπρεπές, Το Γάλα, Οι Αγνοούμενοι, Καλιφόρνια Ντρίμιν, κ.ά.), μας «χαρίζει» άλλο ένα αριστούργημα, «Το Μουφάν της Χάρλευ» που παίζεται για πρώτη φορά στην πόλη της Πάτρας. Ο Βασίλης Κατσικονούρης συγκίνησε και κέρδισε τις καρδιές των θεατών με το «Γάλα» (έργο που είδαμε και στην Πάτρα από την ηθοποιό Άννα Βαγενά) αλλά και με το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» (που έχει βραβευτεί και στην Πάτρα ανέβασε πέρυσι το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ»).

Μία γυναίκα προσπαθεί να μιλήσει στο παιδί της, που είναι φρουρός στον Άγνωστο Στρατιώτη, μια βροχερή νύχτα στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Β. Κατσικονούρης, με γλώσσα λιτή, δυνατή και συνάμα ποιητική, μας δίνει ένα έργο που σχοινοβατεί ανάμεσα στο κωμικό και τραγικό στοιχείο της Ελληνίδας μάνας και «θίγει» το χάσμα που χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους.

«Το Μπουφάν της Χάρλευ ή Πάλι Καλά» είναι η πιο επίκαιρη από ποτέ συγγνώμη που οφείλουμε στα παιδιά μας, θέτοντας ερωτήματα για τις αξίες που τους εμφυσήσαμε και για τα «απλά» και «σημαντικά» που πρέπει να αναγνωρίσουν ως προσωπική τους περιουσία.

Η παράσταση ανεβαίνει στις 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19 Νοεμβρίου 2014, στις 9:15 μ.μ. με την υποστήριξη του Θεάτρου «Γραμμές Τέχνης» και το μεράκι και την ανιδιοτελή προσφορά των συντελεστών της παράστασης, του Βασίλη Κατσικονούρη, συγγραφέα, της Μαρίας Καλλιαμβάκου, σκηνοθεσία, του Παναγιώτη Καρώνη, Σκηνικά/ Έντυπα, του Γιάννη Αλτανόπουλου, Μουσική και της Μαίρης Σιδηρά, Ερμηνεία.

Η Μαίρη Σιδηρά είναι καθηγήτρια φιλόλογος στην μέση εκπαίδευση με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην λογοτεχνία.

*Τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν για τη στήριξη της δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Περιφερειακό Τμήμα Πάτρας, για το Σταθμό Πρώτων βοηθειών, του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα», για την αγορά εξοπλισμού του Ογκολογικού Ξενώνα και του Ασύλου Ανιάτων Πάτρας, για την αγορά τροφίμων.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Σκηνή από την "Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας" όπου είχε παίξει η Μαίρη Σιδηρά.

Σκηνή από την "Επίσκεψη της Γηραιάς...

Σκηνή από την "Επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας" όπου είχε παίξει η Μαίρη Σιδηρά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture