Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το βιβλίο "Ο Βίος του στρατηγού Μακρυγιάννη" παρουσιάζεται στην Πάτρα αυτή την Παρασκευή

Το βιβλίο "Ο Βίος του στρατηγού Μακ...

Στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στην οδό Γεροκωστοπούλου

Αυτή την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στις 20.30 το βράδυ θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο Πρωτοπορία στην οδό Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα το βιβλίο – μελέτη του Νίκου Θεοτοκά με τίτλο «Ο Βίος του στρατηγού Μακρυγιάννη, απομνημονεύματα και ιστορία».

Για το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βιβλιόραμα, θα μιλήσουν στην εκδήλωση, η Σία Αναγνωστοπούλου ιστορικός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο Πατρινός φιλόλογος Άρης Δρουκόπουλος ενώ θα παραστεί και θα μιλήσει και ο Νίκος Θεοτοκάς καθηγητής ιστορικός στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Αυτείνη την λευτερίαν δεν την ηύραμεν εις το σοκάκι και δεν θα μπούμεν εύκολα πίσου εις του αυγού το τζόφλιο, ότι δεν είμαστε πουλάκι να χωρέσουμεν πίσου, εγίναμε πουλί και δεν χωρούμεν, - Μακρυγιάννης.

Ο βίος του Μακρυγιάννη μας δείχνει ανάγλυφα την ιστορία των ανθρώπων που, δίνοντας την ψυχή και το αίμα τους, βάλθηκαν να γκρεμίσουν τον παραδοσιακό κόσμο. Και ανέτρεψαν, έτσι, τον μόνο κόσμο που μπορούσε να τους χωρέσει... Το βιβλίο αυτό, με την έγνοια της πιστότερης δυνατής αναφοράς στις μαρτυρίες και τις πηγές, επιχειρεί την εξιστόρηση του βίου και της δράσης του στρατηγού, προσεγγίζοντας τον "απελέκητο" λόγο που μας άφησε στα "Απομνημονεύματα" και στα "Οράματα και Θάματα", ως πολύτιμο τεκμήριο για τον λαϊκό πολιτισμό, για την ιστορία του πρώτου μισού του 19ου αιώνα και για την Επανάσταση του 1821.

Ο Ιωάννης Μακρυγιάννης ήταν αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στρατιωτικός και πολιτικό πρόσωπο μετά τη δημιουργία του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Ήταν επίσης αυτοδίδακτος και οψιμαθής συγγραφέας απομνημονευμάτων. Είχε γεννηθεί το 1797 και απεβίωσε το 1864 στην Αθήνα.

Ο Νίκος Θεοτοκάς σπούδασε στην Αθήνα και στο Παρίσι. Σήμερα διδάσκει Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι τακτικός συνεργάτης του π. "Ο πολίτης" και της εφ. "Η Αυγή". Μαζί με τον Νίκο Κοταρίδη και τον Παντελή Λέκκα διευθύνουν το περιοδικό "Δοκιμές".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture