Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τα Χριστούγεννα στις Ελληνικές αίθουσες "Το Παιχνίδι της Μίμησης" που ήδη εγκωμιάζεται από τους κριτικούς -ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΡΕΙΛΕΡ

Τα Χριστούγεννα στις Ελληνικές αίθουσες ...

Πρωταγωνιστεί ο 38χρονος Άγγλος ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς

H νέα αξιόλογη ταινία του Μόρτεν Τίλντουμ «Το Παιχνίδι της Μίμησης – The Imitation Game» που εντυπωσίασε στο πρόσφατο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο στον Καναδά, αναμένεται να κυκλοφορήσει στη χώρα μας ανήμερα τα Χριστούγεννα, στις 25 Δεκεμβρίου 2014 σε διανομή από την εταιρεία Seven Films.

Σύμφωνα με το στόρι που βασίζεται σε αληθινά πρόσωπα και περιστατικά και συγκεκριμένα στον Βρετανό επιστήμονα μαθηματικό που βοήθησε τα μέγιστα παραβιάζοντας και σπάζοντας κωδικούς των Ναζί στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ενώ μετά τον πόλεμο συνελήφθη με την κατηγορία ότι ήταν γκέι, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, ο Άλαν Τούρινγκ, μαθηματικός κι αναλυτής, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων και «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma.

Τον χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», κάτι που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του, ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα.

Ένα στοιχειωτικό πορτρέτο ενός σπουδαίου και παράλληλα περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Σκηνοθεσία : Μόρτεν Τίλντουμ

Πρωταγωνιστεί ο θαυμάσιος εδώ Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (τον είδαμε και στον «Αύγουστο» πλάι στην Μέριλ Στριπ αλλά και στο αποτυχημένο “The Fifth Estate” όπου υποδύθηκε τον Τζούλιαν Ασάνζ)) έχοντας μαζί του την Κίρα Νάιτλι και τον Μάθιου Γκουντ. Πολλοί ήδη υποστηρίζουν ότι ο 38χρονος Κάμπερμπατς αναμένεται να προταθεί για το βραβείο Όσκαρ ερμηνείας.

Η ταινία «Το Παιχνίδι της Μίμησης» προβλήθηκε χθες Κυριακή στο φετινό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Ορλεάνης στις ΗΠΑ ενώ στις Αμερικάνικες αίθουσες θα κυκλοφορήσει περί τα τέλη Νοεμβρίου.

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture