Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Σήμερα καλοκαίρι και από Τετάρτη... ΧΕΙΜΩΝΑΣ! Απίστευτη αλλαγή του καιρού! Πτώση της θερμοκρασίας απο το βράδυ

Δυτική Ελλάδα: Σήμερα καλοκαίρι και από ...

Σας φαίνεται περίεργο ;; Και όμως είναι αλήθεια ...

Ανοιξιάτικο αναμένεται σήμερα, Δευτέρα, το σκηνικό του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά την άνοδο της θερμοκρασίας και την εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) από Τετάρτη, ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση, ενώ τα πρώτα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους, κυρίως στα βόρεια.

Αισθητή πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία σε όλη την Ελλάδα τις επόμενες ώρες, με τους βόρειους, βορειοδυτικούς ανέμους να φέρνουν ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες.

Σήμερα το μεσημέρι η θερμοκρασία θα αγγίξει στη βόρεια Ελλάδα τους 20-21oC, στη κεντρική χώρα τους 21-22oC, στη δυτική τους 23-24oC, στην ανατολική τους 19-20oC και τέλος στη νότια χώρα τους 22-23oC.

Το βράδυ της σημερινής μέρας ως και το πρωί της Τρίτης, η θερμοκρασία θα πέσει στη βόρεια Ελλάδα τους 8-10oC, στη κεντρική χώρα τους 13-15oC, στη δυτική τους 15-17oC, στην ανατολική τους 16-17oC και τέλος στη νότια χώρα τους 16-17oC.

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης ως και το βράδυ της Πέμπτης, με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα στη βόρεια και κυρίως στην ανατολική Ελλάδα. Πανίσχυρες καταιγίδες και έντονες βροχοπτώσεις θα πέσουν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη αλλά και σε όλο το ανατολικό Αιγαίο.

Ο κύριος όγκος των φαινομένων, θα σημειωθεί από το απόγευμα της Τετάρτης ως και τα ξημερώματα της Παρασκευής. Πιο τοπικά φαινόμενα, θα σημειωθούν στη δυτική, κεντρική και νότια Ελλάδα.

Πυκνά χιόνια θα πέσουν στη βόρεια Ελλάδα πάνω από τα 1000-1100 μέτρα υψόμετρο και στη κεντρική χώρα πάνω από τα 1300-1400 περίπου μέτρα υψόμετρο. Στη δυτική Μακεδονία αλλά και σε ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου, ενδέχεται να χιονίσει τα ξημερώματα της Πέμπτης, ακόμα και πάνω από τα 700 με 800 περίπου μέτρα υψόμετρο.

Προσοχή τη Πέμπτη στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και ιδιαίτερα στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι ακραία κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και κυρίως το πρωί και το μεσημέρι της ημέρας αυτής.

Χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές αναμένονται από το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης ως και το πρωί της Παρασκευής, σε ιδιαίτερα χαμηλά υψόμετρα της βόρειας, βορειοδυτικής Ελλάδας, με τη θερμοκρασία να πέφτει ακόμα και κάτω από τους 0oC, ιδιαίτερα στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Είναι όντως ασυνήθιστο να πέφτουν τόσο πυκνά χιόνια ακόμα και πάνω από τα 600-700 μέτρα υψόμετρο, αυτή τη χρονική περίοδο, ωστόσο στο παρελθόν αν και σπάνια έχουν ξαναπέσει χιόνια στη χώρα μας σε τόσο χαμηλά υψόμετρα.

Στη δυτική Μακεδονία, ενδέχεται κατά 75-80%, να χιονίσει και μέσα στις πόλεις, όπως στη Φλώρινα και τη Καστοριά. Φυσικά και δεν πρόκειται να χιονίσει σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, λόγω θερμοκρασιών. Τα χιόνια τονίζουμε και πάλι, πως θα πέσουν κυρίως στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Χιόνια θα πέσουν και σε βουνά της Πελοποννήσου.

Το ψύχος φέτος φαίνεται να προτιμάει τη βόρεια, βορειοανατολική Ευρώπη και τη Σιβηρία. Το κρύο από εκεί πιθανότατα να κατεβαίνει αρκετά συχνά προς την Ελλάδα μαζί με χιόνια. Έτσι περιμένουμε πως ο φετινός χειμώνας θα κυλίσει με αρκετά κρύο και πολλά χιόνια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις