Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Απεργούν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου οι εμποροϋπάλληλοι

Απεργούν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου οι εμπο...

Σε όλη την χώρα

Την κήρυξη εικοσιτετράωρης πανελλαδικής απεργίας στο εμπόριο την Κυριακή 2.11.2014, ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων βάσει του ν. 4177/2013, αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Η ομοσπονδία, που αντιδρά στο «καταστροφικό για τον κλάδο και τους εργαζόμενους» άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές καλεί τις οργανώσεις των εμπόρων σε όλη τη χώρα να στηρίξουν την απεργία κρατώντας τις επιχειρήσεις κλειστές.

Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, η μέχρι στιγμής εμπειρία από την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων αποδεικνύει ότι «ανακατανέμει το λιγοστό τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των malls και των εκπτωτικών χωριών, δημιουργεί λουκέτα και ανεργία και αναγκάζει ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων σε απλήρωτη εργασία"

Η διοίκηση της ΟΙΥΕ διοργανώνει και διαμαρτυρία την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ημέρα οριστικής εκδίκασης στο ΣτΕ της κοινής προσφυγής εργαζομένων και εργοδοτών για την απαγόρευση της πιλοτικής λειτουργίας των καταστημάτων σε 10 περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές του έτους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά