Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου του Ακτίου είναι κοινός

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοπο...

Κοινή παρέμβαση των κομματικών οργανώσεων

Την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014, αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ από τους Νομούς Αιτωλ/νίας, Λευκάδας και Πρέβεζας επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο του Ακτίου και συνομίλησαν με τον Προϊστάμενο και του υπαλλήλους του, εν όψει των προωθούμενων αποκρατικοποιήσεων των Περιφερειακών Κρατικών Αερολιμένων που προωθεί η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και που αφορά τη  Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, τα Χανιά, την Καβάλα και το Άκτιο (την πρώτη ομάδα ιδιωτικοποίησης).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση αυτή προέκυψαν τα εξής:

1.Το Αεροδρόμιο του Ακτίου, όπως και όλα τα Περιφερειακά Αεροδρόμια ανήκουν στο λαό. Δεν αποτελούν λεία του ΤΑΙΠΕΔ και των επίδοξων επενδυτών.

2.Το Αεροδρόμιο του Ακτίου, είναι απόλυτα κερδοφόρα και βιώσιμη επιχείρηση του Ελληνικού δημοσίου, με αύξηση των φετινών μετακινήσεων κατά 20% από την περσινή χρονιά, με 160.000 αφίξεις μέχρι τώρα, ενισχύει σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνει τον Έλληνα φορολογούμενο και έχει άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητάς  του και της  κερδοφορίας του.

3.Το Αεροδρόμιο του Ακτίου είναι καίρια αναπτυξιακή υποδομή της χώρας  και ιδιαίτερα των Νομών Αιτωλοακαρνανίας, Λευκάδας, Πρέβεζας και Άρτας.

Η ιδιωτικοποίησή του, όχι μόνο θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες, αλλά θα δημιουργήσει κενό σε ζητήματα εθνικής ασφάλειας (Σημειωτέον ότι το Αεροδρόμιο Ακτίου είναι στρατιωτικό και πολικό) .

4.Είναι κοινή συνείδηση ότι το Αεροδρόμιο του Ακτίου εκποιείται, ακριβώς γιατί είναι υγιές και κερδοφόρο και ικανοποιεί πολιτικές συγκέντρωσης στρατηγικών τομέων της οικονομίας και ασφαλών αποδόσεων σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα των ημετέρων της σημερινής κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τοπικές κοινωνίες των τριών Νομών Αιτωλ/νίας, Λευκάδας και  Πρέβεζας εναντιώνονται στο ξεπούλημα του Αεροδρομίου του Ακτίου και αγωνίζονται μαζί με όλους τους φορείς και τις συλλογικότητες που κλιμακώνουν τις δράσεις για το σκοπό αυτό.

Η καταστροφική ιδιωτικοποίηση του  Αεροδρομίου του Ακτίου, καθώς και όλων των περιφερειακών Αεροδρομίων, που προκλητικά αγνοεί τη βούληση της  συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, δεν θα περάσει.

Καλούμε τους πολίτες και τους φορείς, να στηρίξουν και να ενδυναμώσουν την «κοινή πρωτοβουλία» των τοπικών φορέων και συλλογικοτήτων, που θα δώσει Συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα 13:30 στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος) και πριν, στις 11:00, θα πραγματοποιήσει διαμαρτυρία έξω από το κτίριο που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 κ' Σταδίου).

Θα στηρίξουμε κάθε πρωτοβουλία για το συντονισμό των κινηματικών δράσεων, σε κάθε επίπεδο."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις