Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγκαινιάστηκε το καταφύγιο του Ορειβατικού Συλλόγου Πατρών

Εγκαινιάστηκε το καταφύγιο του Ορειβατικ...

Στο οροπέδιο Πρασούδι του Παναχαϊκού Όρους

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Πατρών εγκαινίασε το ανακατασκευασμένο καταφύγιο στο οροπέδιο Πρασούδι στο Παναχαϊκό όρος.

Στην τελετή βρέθηκαν πολλοί ορειβάτες εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών, και κάτοικοι από τα κοντινά χωριά Σαλμενιίκο και Δαμακίνι. που ετοίμασαν και την παραδοσιακή φασολάδα. Το καταφύγιο που εγκαινιάστηκε, ανακατασκευάστηκε με χρηματοδότηση του προγράμματος «Αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER», τους καλοκαιρινούς μήνες των ετών 2013 & 2014.

Έγινε στη θέση του παλαιού καταφύγιου «Ι.ΔΙΑΚΙΔΗΣ» που κτίστηκε από τον σύλλογο, σε ιδιόκτητη έκταση 5 στρεμ. το έτος 1938.

Οι ιδανικές συνθήκες χιόνωσης μέχρι αργά την άνοιξη και οι πλαγιές γύρω από το οροπέδιο, συνέβαλαν στην ανάπτυξη της χειμερινής ορειβασίας, της αθλητικής χιονοδρομίας και τη διεξαγωγή τοπικών και πανελληνίων χιονοδρομικών αγώνων.

Στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, το καταφύγιο λεηλατήθηκε και έπαθε σημαντικές κτιριακές ζημιές.

Μετά τον πόλεμο, με την προσπάθεια όλων των διοικήσεων και των μελών, κρατήθηκε σαν καταφύγιο – στέκι για τον ορειβάτη και το χιονοδρόμο.

Σήμερα ανακατασκευασμένο και άρτια εξοπλισμένο θα είναι διαθέσιμο, για κάθε είδους, ορειβατικές, χιονοδρομικές, πεζοπορικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες.

Απονομή Τιμητικής πλακέτας στον κατασκευαστή Κο Βασίλειο Βλασταρά. Στην φωτο οι Γάτσης Χρήστος Πρόεδρος, Αλεξόπουλος Παναγιώτης Αντιπρόεδρος, η Χαρά Δήμου Γραμματέας, Θεοδωρος Κωτσάκης Ειδικός Γραμματέας.

Απονομή Τιμητικής πλακέτας στον κατασκευ...

Απονομή Τιμητικής πλακέτας στον κατασκευαστή Κο Βασίλειο Βλασταρά. Στην φωτο οι Γάτσης Χρήστος Πρόεδρος, Αλεξόπουλος Παναγιώτης Αντιπρόεδρος, η Χαρά Δήμου Γραμματέας, Θεοδωρος Κωτσάκης Ειδικός Γραμματέας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις