Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To αριστουργηματικό κινηματογραφικό μιούζικαλ "Τραγουδώντας στην Βροχή" απόψε στην Πάτρα

To αριστουργηματικό κινηματογραφικό μιού...

Σε τρεις προβολές στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, από την Κινηματογραφική Λέσχη

Ότι και να πεις για το εξαιρετικό κινηματογραφικό μιούζικαλ «Τραγουδώντας στη Βροχή - Singin' in the Rain» Αμερικανικής παραγωγής 1952 και διάρκειας 103 λεπτών είναι λίγο.

Την θαυμάσια ταινία σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Ντόνεν και του Τζιν Κέλι, που θεωρείται από τις καλύτερες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου και ανήκει στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης του Αμερικάνικου Κογκρέσου με τους εθνικούς θησαυρούς της τέχνης, προβάλλει σήμερα Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας, στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30 στην αίθουσα 3 στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε.

Μία πραγματικά πολύ καλή επιλογή από την πρόεδρο της Λέσχης, Ελένη Δάσιου.

Στο φιλμ που παρουσιάζει με αστείο τρόπο την μετάβαση από τον βωβό στον ομιλούντα κινηματογράφο, παίζουν οι Τζιν Κέλι, Ντέμπι Ρέινολντς, Ντόναλντ Ο'Κόνορ, Τζιν Χάγκεν, η οποία προτάθηκε και για το Όσκαρ καλύτερου β’ γυναικείου ρόλου, Ρίτα Μορένο και Σιντ Τσάρις.

Το λαμπερό ντουέτο της βωβής περιόδου Ντον Λόκγουντ - Λίνα Λαμόντ καλούνται να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις του ομιλούντα κινηματογράφου. Ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή της καριέρας τους, μια νεαρή ηθοποιός, η Κάθι Σέλντεν, θα δεχτεί για καλή τους τύχη να ντουμπλάρει την τσιριχτή φωνή της γνωστής σταρ. Μόνη που η ταλαντούχα καλλονή έχει προλάβει να κλέψει την καρδιά του Ντον…

Όπως έχει γράψει το περιοδικό Αθηνόραμα, πρόκειται για ένα μιούζικαλ που πέρα από τις εθιστικές μελωδίες του και τα αριστοτεχνικά χορευτικά του νούμερα προσέφερε μια εξαιρετικά αστεία και βαθιά σατιρική ματιά στην πρώιμη ιστορία του Χόλιγουντ.

Ο Τζιν Κέλι που πέθανε το 1996 σε ηλικία 84 ετών είχε τιμηθεί το 1951 με ένα ειδικό Όσκαρ για τα χορογραφικά του επιτεύγματα. Το 1944 είχε χορογραφήσει την ταινία «Cover Girl» με την Ρίτα Χέιγουωρθ όπου και είχε συμπρωταγωνιστήσει ενώ δύο ακόμα μεγάλες επιτυχίες του ήταν το «Βίρα τις Άγκυρες» το 1945 και φυσικά το «Ένας Αμερικάνος στο Παρίσι» το 1951 με την Λέσλι Καρόν.

Η σκηνή με την Σιντ Τσάρις στο «Τραγουδώντας στην Βροχή», με το τεράστιο πέπλο της χρειάστηκε λέγεται ένα μήνα πρόβα και 2 εβδομάδες γυρισμάτων!

Την νεαρή Κάθι Σέλντεν υποδύθηκε στο φιλμ η μόλις 19χρονη ανερχόμενη τότε ηθοποιός Ντέμπι Ρέινολντς.

*Στο φιλμ «Τρεις και Μοναδικοί» το 1986 ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ που υποδύεται έναν εισαγγελέα, έχει μία σκηνή όπου παρακολουθεί στο σπίτι του την περίφημη σκηνή του Τζιν Κέλι από το «Τραγουδώντας στην Βροχή» και αρχίζει να χορεύει και να τραγουδά.

Μία ταινία που οι σινεφίλ δεν πρέπει να χάσουν.

Χορηγός επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι το thebest.gr.

Επιμέλεια - ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture