Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση του Discover της Πάτρας για τον Μάνο Χατζιδάκι

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την εκδήλωση του Discover...

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 20 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου συνθέτη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε το βιβλιοπωλείο Discover του Νίκου Μαντά την εκδήλωση "20 χρόνια μετά...μια συζήτηση..." για τον αξέχαστο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι: "Ο Μεγάλος Ερωτικός ή Ο Μεγάλος Αιρετικός" ;

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την συμπλήρωση φέτος 20 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου συνθέτη, μουσικού δημιουργού και μαέστρου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου "Βυζαντινό", στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Για την πολύπλευρη προσωπικότητα του συνθέτη μίλησαν ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αβραμίδης, η φιλόλογος-Θεατρολόγος Χριστίνα Κόκκοτα καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πολυφωνικής Χορωδίας Πάτρας, μαέστρος Σταύρος Σολωμός.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποδόθηκαν ποιητικά αποσπάσματα από την ηθοποιό και καθηγήτρια του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών Βάσω Σακελλάρη και επιλεγμένες μουσικές συνθέσεις του μεγάλου δημιουργού ερμηνεύθηκαν στο πιάνο από τη Μαρίνα Μυλωνά.

Σε όλη τη διάρκεια επίσης της εκδήλωσης προβάλλονταν πολύ ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του Συνθέτη. Στο χώρο του ξενοδοχείου "Βυζαντινό" υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος έκθεσης-πώλησης βιβλίων για τον Μάνο Χατζιδάκι, καθώς και σπάνια αντίτυπα από το περιοδικό Οδός Πανός - Εκδόσεις Σιγαρέτα του Γιώργου Χρονά.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Νίκος Κοντόπουλος ενώ ανάμεσα στο κοινό ήταν ο δικηγόρος Παύλος Μαρινάκης, η Βούλα Σολωμού, ο Σπύρος Παπουτσάκης, ο ιστορικός Βασίλης Λάζαρης, κ.α.

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View