Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ανατροπή σκηνικού από το ΣτΕ: Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου η Χριστάνα Καλογήρου

Ανατροπή σκηνικού από το ΣτΕ: Περιφερειά...

Ακυρώνει την απόφαση του Πρωτοδικείου

Σε περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου ανακηρύσσεται, με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), η κυρία Χριστιάνα Καλογήρου.

Και αυτό, γιατί το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε καταθέσει η ίδια και ανέτρεψε την 2360/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά, με την οποία είχε γίνει δεκτή ένσταση κατοίκων της Μυτιλήνης και είχε ακυρωθεί η ανακήρυξη της κυρίας Καλογήρου ως περιφερειάρχη.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Καλογήρου είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό «Εμείς για το Αιγαίο». Ωστόσο, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, είχε κριθεί ότι υπήρχε κώλυμα εκλογιμότητας στο πρόσωπό της, γιατί είχε ασκήσει καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου μέσα σε διάστημα 18 μηνών, πριν από τη διενέργεια των εκλογών.

Στην απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ, σημειώνει ότι η κρίση του Διοικητικού Εφετείου είναι εσφαλμένη. Σύμφωνα με την απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, στα κωλύματα εκλογιμότητας του Ν. 3852/2010 δεν περιλαμβάνεται κώλυμα λόγω κατοχής θέσης Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Τέλος, στο ΣτΕ απέρριψε και άλλη αίτηση κατά της ανακήρυξης του Ευστράτιου Κύτελη ως αντιπεριφερειάρχη της εκλογικής περιφέρειας Λέσβου με τον ίδιο συνδυασμό. 

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν συνέτρεχε στο πρόσωπό του κώλυμα εκλογιμότητας, επειδή είχε ασκήσει καθήκοντα διευθυντή νομαρχιακής μονάδας υγείας Μυτιλήνης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις