Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Αυτή τη Δευτέρα η 1η συνάντηση της νεοσύστατης Λέσχης Ανάγνωσης της Πάτρας, με το τελευταίο βιβλίο της Α. Κακούρη

Αυτή τη Δευτέρα η 1η συνάντηση της νεοσύ...

Στις 19.30 στον χώρο Vino Vina στην Τριών Ναυάρχων

Εκπλήξεις υπόσχεται στο βιβλιόφιλο κοινό της περιοχής της Πάτρας, η Λέσχη Ανάγνωσης με την ονομασία «Ανθεία» που ετοιμάζεται για την 1η της συνάντηση αυτή τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στις 19.30 το απόγευμα στον χώρο Vino Vina στην Τριών Ναυάρχων.

Η Λέσχη Ανάγνωσης «Ανθεία» που δημιούργησαν η Βικτωρία Αγγελοπούλου και η Ανδρονίκη Χρυσάφη, όπως γράφει το σάιτ pressmedoll.gr της δημοσιογράφου Άντυς Μπακοπούλου, στην παρθενική της συνάντηση θα ασχοληθεί με το βιβλίο της ιδιαίτερα αγαπητής και βραβευμένης Πατρινής συγγραφέως Αθηνάς Κακούρη (του περίφημου και πολυδιαβασμένου βιβλίου «Πριμαρόλι») με τίτλο «Με τα χέρια σταυρωμένα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό, νοσταλγικό μυθιστόρημα όπου η βετεράνος Αθηνά Κακούρη μας ταξιδεύει στην Πάτρα των παιδικών της χρόνων και σε όλα όσα συνέθεταν το κοινωνικό και ιστορικό γίγνεσθαι της πόλης μας εκείνα τα χρόνια.

Το βιβλίο «Με τα χέρια σταυρωμένα» θα αναλύσουν η Χαρά Αντιόχου και η Μαρία Ματσούκη. Η Αθηνά Κακούρη που περνάει τα καλοκαίρια της στο εξοχικό της στα Αραχωβίτικα, ξεκίνησε να γράφει χρονογραφήματα και διηγήματα στον «Νεολόγο» και τον «Ταχυδρόμο», ώσπου να καθιερωθεί πανελληνίως μέσα από τα αστυνομικά της βιβλία ως η ελληνίδα «Αγκάθα Κρίστι».

Την τελευταία 15ετία μετά από  στροφή στο ιστορικό μυθιστόρημα , το πολυδιαβασμένο «Πριμαρόλια» στα τέλη της δεκαετίας του ’90, κατέκτησε το βραβείο «Νικηφόρου Βρεττάκου και η «Θέκλη»  το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος.

Το ραντεβού με την Λέσχη Ανάγνωσης «Ανθεία» θα είναι κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα και όπως αναφέρει το pressmedoll.gr, όσοι θέλετε να είστε προετοιμασμένοι για τις επόμενες συναντήσεις, φροντίστε να έχετε διαβάσει τα παρακάτω βιβλία, «Το Μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο» του Ίμρε Κέρτες, το οποίο θα αναλύσουν η Αγγελική Φραγκούλια και η Νίκη Πετσάλη στις 3 Νοεμβρίου 2014 και την 1η Δεκεμβρίου, σειρά θα έχει «Η Μαρία των Μογγόλων» της Μαριάννας Κορομηλά, βιβλίο που θα αναλύσουν η Ανδρονίκη Χρυσάφη και ο Νίκος Γαλάτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View