Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Πάτρα μεταξύ των πόλεων με τις περισσότερες ρατσιστικές επιθέσεις- Το ίδιο και το Μεσολόγγι

Η Πάτρα μεταξύ των πόλεων με τις περισσό...

Στοιχεία της υπηρεσίας αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της αστυνομίας

Μπορεί να συνεχίζονται οι ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών και μετά τις συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής πέρυσι τον Σεπτέμβριο, τα κρούσματα όμως έχουν μειωθεί σημαντικά. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της υπηρεσίας αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της αστυνομίας.

Το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου του 2013 έως 30 Ιουνίου του 2014, έχουν καταγραφεί από την αστυνομία συνολικά 55 περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών, από τα οποία τα 21 έγιναν μετά τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών και τα 34 πριν.

Στις περισσότερες επιθέσεις οι δράστες τραυμάτισαν ελαφρά τους μετανάστες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσαν στα θύματα τους επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Το πιο σοβαρό περιστατικό συνέβη στις 17 Ιανουαρίου του 2013 στην περιοχή των Πετραλώνων, όταν 2 Έλληνες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα δολοφόνησαν με μαχαίρι έναν 27χρονο Πακιστανό που οδηγούσε ποδήλατο.

Οι δράστες, ηλικίας 25 και 29 ετών συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη και στη δίκη που έγινε καταδικάστηκαν. Στο σπίτι μάλιστα του 25χρονου είχαν βρεθεί τότε 50 φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Οι ρατσιστικές επιθέσεις έγιναν κυρίως σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε διάφορες πόλεις της περιφέρειας όπως η Πάτρα, η Ρόδος, η Λάρισα, η Αλεξανδρούπολη, η Ιεράπετρα, το Μεσολόγγι και η Λαμία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για τις υποθέσεις αυτές 31 Έλληνες, από τους οποίους οι 6 είναι ανήλικοι, ενώ οι 9 συλλήψεις έγιναν μετά τις συλλήψεις για την Χρυσή Αυγή. Σε 4 περιπτώσεις, τα θύματα κατέθεσαν πως τα άτομα που τους επιτέθηκαν φορούσαν μαύρες μπλούζες που έγραφαν Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις