Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κηδεύτηκε στην Ζαχάρω ο ιατρός – γυναικολόγος Νικόλαος (Λάκης) Καραπαναγιώτης

Κηδεύτηκε στην Ζαχάρω ο ιατρός – γυναικο...

Ο εκλιπών διατηρούσε για 30 και πλέον χρόνια ιδιωτική κλινική στην Αθήνα

Έναν από τους σημαντικότερους ευεργέτες της, έχασε χθες Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 η όμορφη και καταπράσινη περιοχή της Ζαχάρως, στον γειτονικό νομό Ηλείας καθώς έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος επιστήμονας ιατρός – γυναικολόγος Νικόλαος (Λάκης) Καραπαναγιώτης.

Ο εκλιπών υπήρξε όπως αναφέρει ανάρτηση του σάιτ της εφημερίδας Πατρίς, ξεχωριστή προσωπικότητα που ενέπνεε κύρος, σεβασμό και εμπιστοσύνη, γι’ αυτό και τον αγαπούσαν όλοι ενώ διακρίθηκε και για τον ανθρωπισμό του προσφέροντας μάλιστα δωρεάν σε πολλές περιπτώσεις τις επιστημονικές του υπηρεσίες προς τους συμπατριώτες του.

Ο Λάκης Καραπαναγιώτης, διατηρούσε για 30 και πλέον χρόνια ιδιωτική κλινική στην Αθήνα ενώ υπήρξε διοικητικό στέλεχος του Ολυμπιακού Πειραιώς από την εποχή της προεδρίας Ανδριανόπουλου στους ερυθρόλευκους.

Ο ίδιος ήταν και ο μεγάλος στυλοβάτης του αντίστοιχου Ολυμπιακού στη Ζαχάρω, ομάδα που υπεραγαπούσε και την ενίσχυε πέραν των άλλων και οικονομικά.

Αυτό εξάλλου το απέδειξε με τον πλέον ηχηρό τρόπο όταν το 1964 αγόρασε το οικόπεδο και το προσέφερε για την κατασκευή του γηπέδου της Ζαχάρως (κατασκευάστηκε το 1973) που αποτέλεσε την έδρα του τοπικού Ολυμπιακού ενώ ακόμη και σήμερα είναι σημείο αναφοράς για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό της περιοχής.

Συμπαραστάθηκε ακόμα στους συμπατριώτες του, κατά την περίοδο των πυρκαγιών, και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά τους, είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο Πανταζή Χρονόπουλο και βοήθησε όπου μπορούσε με προσωπικές του παρεμβάσεις.

Ήταν επίσης αδελφός του αείμνηστου Δημάρχου Ζαχάρως στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης (1974-1982) Ιωάννη Καραπαναγιώτη.

Στο μεταξύ σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως – Φιγαλείας τα μέλη του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρότειναν να δοθεί το όνομά του εκλιπόντος στο γήπεδο και να τοποθετηθεί η προτομή του στην είσοδο του σταδίου. Η κηδεία του έγινε σήμερα στη 1 μ.μ. στη Ζαχάρω.

Με αφορμή το θάνατο του ευπατρίδη Ηλείου, εκ Ζαχάρως, Ιατρού Νικόλαου (Λάκη) Καραπαναγιώτη, ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Γ.Ζαφειρόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Για τους Ολυμπίους και Ηλείους της Αθήνας και όχι μόνο για τους συμπολίτες του Ζαχαραίους, η εκδημία του ευπατρίδη Ιατρού, Μαιευτήρα-Γυναικολόγου, Λάκη Καραπαναγιώτη, αποτελεί μεγάλη απώλεια.

Ο Ιατρός Λάκης Καραπαναγιώτης, γόνος υπεραιωνόβιας ιατρικής οικογένειας, ανάλωσε τη ζωή του υπηρετώντας με ανιδιοτέλεια για πολλές δεκαετίες την επιδίωξη χιλιάδων γυναικών και οικογενειών να συνεχίσουν την παρουσία τους στη ζωή.

Η ιδιωτική κλινική του στην Αθήνα αποτελούσε για πολλές δεκαετίες σημείο αναφοράς, ηρεμίας και ελπίδας σε χρόνους δύσκολους, ενώ υπήρξε παροιμιώδης η αλληλεγγύη του σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας που ζητούσαν τη βοήθειά του.

Συλλυπητήρια στις θυγατέρες του και στην Οικογένειά του με την πεποίθηση ότι η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις