Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Πατρινή ηθοποιός Όλγα Πολίτου πρωταγωνιστεί στην "Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι που παίζεται στην Θεσσαλονίκη

Η Πατρινή ηθοποιός Όλγα Πολίτου πρωταγων...

Τον Νοέμβριο η παράσταση θα συνεχιστεί στο θέατρο Βεάκη στην Αθήνα

Συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της η θεατρική παράσταση «Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι, που έχει σκηνοθετήσει ο γνωστός και καλός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης. Η παράσταση που την περασμένη σαιζόν παίχθηκε στο θέατρο Βεάκη, ανεβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη από αυτή την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014.

Το μακροβιότερο θεατρικό έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου μετά τις παραστάσεις της Θεσσαλονίκης, στο Ράδιο Σίτι Theater, αναμένεται να συνεχιστεί για δεύτερη χρονιά από τις αρχές Νοεμβρίου στο Βεάκη στην Αθήνα.

Η Ποντικοπαγίδα έκανε πρεμιέρα το 1952 στο West End του Λονδίνου, με τους Ρίτσαρντ Ατένμπορο και Σίλα Σιμ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και από τότε – εδώ και 60 χρόνια – εξακολουθεί να παίζεται ασταμάτητα. Ξεκίνησε ως μικρό ραδιοφωνικό έργο το 1947 με τον τίτλο «Τρία τυφλά ποντίκια» ενώ πήρε το σημερινό της όνομα το πήρε από έναν στίχο του Σαίξπηρ όταν μετεξελίχθηκε σε κανονικό θεατρικό έργο.

Ανέβηκε για 1η φορά σε παγκόσμια πρεμιέρα στις 6 Οκτωβρίου 1952 στο Βασιλικό Θέατρο του Νότιγχαμ  και έκανε πρεμιέρα  στο New Ambassador‘s Theatre στο Λονδίνο στις 25 Νοεμβρίου 1952, όπου και παρέμεινε μέχρι τις 23 Μαρτίου 1973. Από εκεί μεταφέρθηκε στο γειτονικό St. Martin's Theatre, όπου η πρώτη παράσταση παίχτηκε 2 μέρες μετά, στις 25 Μαρτίου 1973. Η επιτυχία ήταν τεράστια.

Μέχρι σήμερα, 403 ηθοποιοί και 235 αντικαταστάτες έχουν εμφανιστεί στο έργο (ο Ντέιβιντ Ράβεν μπήκε στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες υποδυόμενος τον Ταγματάρχη Μετκάλφ για 4.575 παραστάσεις).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Μετάφραση: Αντώνης Γαλαίος

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη

Φωτισμοί: Νίκος Καβουκίδης

Μουσική επιμέλεια: Μανώλης Μανουσάκης.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι:

Μαριάννα Τουμασάτου, Γιάννης Αϊβάζης, Κάτια Νικολαΐδου, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Θοδωρής Αντωνιάδης.

Μαζί τους η Όλγα Πολίτου, ο Γιώργος Ματαράγκας και ο Πέτρος Ξεκούκης.

*Η αγαπητή και εκλεκτή ηθοποιός Όλγα Πολίτου είναι ως γνωστό Πατρινή στην καταγωγή. Το πατρικό της σπίτι βρισκόταν στην οδό Δημητρίου Υψηλάντου κάτω από τα Ψηλαλώνια. Παίζει στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο πάντα σε προσεγμένες δουλειές ενώ η καριέρα της ξεπερνά πλέον σε διάρκεια τα σαράντα χρόνια.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture