Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κλείνουν την Πέμπτη τα μαγαζιά τους οι επιχειρηματίες στην παραλία της Σάμης διαμαρτυρόμενοι για τα πρωτοφανή πρόστιμα από την Κτηματική υπηρεσία

Κλείνουν την Πέμπτη τα μαγαζιά τους οι ε...

Απευθύνουν έκκληση σε όλους τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμαρχο Κεφαλληνίας να παραστούν και να παρέμβουν για το θέμα

Σε κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν οι επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, κρεπερί) στην παραλιακή οδό (Ακτή Μιαούλη) της γραφικής Σάμης  στην Κεφαλονιά, οι οποίοι ως γνωστό δέχτηκαν πρόστιμα από την Κτηματική Υπηρεσία που φτάνουν τα 10.000 ευρώ ακόμη και τα 13.000 ευρώ!

Η Κτηματική Υπηρεσία εγκαλεί τους επιχειρηματίες για τα στέγαστρα – τέντες που έχουν χρόνια τώρα τοποθετήσει στην παραλιακή οδό για την λειτουργία των επιχειρήσεων τους, θεωρώντας ότι οι κατασκευές είναι παράνομες! Μάλιστα πέρα από τα χρηματικά πρόστιμα, στους επιχειρηματίες της Σάμης (τα καταστήματα ξεπερνούν τα 20) έχουν υποβληθεί από την Κτηματική Υπηρεσία και μηνύσεις που αναμένεται να εκδικαστούν το προσεχές διάστημα.

Κι όλα αυτά τα απίστευτα συμβαίνουν στο τέλος της φετινής τουριστικής σαιζόν στη Σάμη (της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς), η οποία φημίζεται για τα ωραία καφέ - gelato και εστιατόρια της με καλές τιμές και περιποιημένο, εξαιρετικό φαγητό (φρέσκα ψάρια και άλλες γεύσεις) και την περαντζάδα στον γραφικό παραλιακό της δρόμο. Σε μία Σάμη που είδε φέτος να μειώνεται αισθητά η τουριστική κίνηση καθώς έχει διακοπεί ως γνωστό η ακτοπλοική σύνδεση με το λιμάνι της Πάτρας!

Την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να κλείσουν τα καταστήματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πρωτοφανή και αδικαιολόγητα πρόστιμα ενώ στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία της Σάμης με την συμμετοχή των Αρχών του τόπου, φορέων και καταστηματαρχών. Όπως σημειώνουν τα Κεφαλονίτικα σάιτ, inkefalonia.gr και kefaloniapress.gr, κραυγή απόγνωσης εκφράζουν πλέον οι επιχειρηματίες της Σάμης και ιδιαίτερα όσοι δραστηριοποιούνται στον παραλιακό δρόμο της περιοχής.

Ο μαρασμός της Σάμης είναι κάτι περισσότερο από εμφανής, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπου η διακοπή της εκτέλεσης του δρομολογίου που συνέδεε την Κεφαλονιά με την Πάτρα χειροτέρευσε την κατάσταση.

Οι επιχειρηματίες της περιοχής, πλέον έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη ένα πρόβλημα, αυτό της ανάγκης καταβολής και πληρωμής των προστίμων που επέβαλε η Κτηματική υπηρεσία για όσες επιχειρήσεις βρίσκονται στον παραλιακό δρόμο.

Στην προσπάθεια τους να κάνουν ακόμη πιο δυνατή τη φωνή της θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 11 το πρωί, έχοντας απευθύνει, παράλληλα, και κάλεσμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς όπως τον Δήμαρχο Κεφαλληνίας κύριο Παρίση, την βουλευτή του νησιού κυρία Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, κ.α.

*Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, τα καταστήματα στην παραλία της Σάμης θα παραμείνουν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας κλειστά και μάλιστα την Πέμπτη αναμένεται να δέσει στην Σάμη κρουαζιερόπλοιο, οπότε αντιλαμβάνεστε τι δυσάρεστη έκπληξη θα είναι για τους ξένους τουρίστες να μην βρουν ούτε ένα μαγαζί ανοιχτό αλλά και την οικονομική ζημιά που θα υποστούν οι επιχειρηματίες που αγωνίζονται και δραστηριοποιούνται με ένα σωρό δυσκολίες, χρόνια τώρα στη Σάμη, έναν ευλογημένο τόπο όπου το καλοκαίρι του 2000 γυρίστηκε η Χολυγουντιανή κινηματογραφική παραγωγή «Το Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» με τον Νίκολς Κέιτζ και την Πενέλοπε Κρουζ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις