Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πολλές ανατριχίλες υπόσχεται το νέο Αμερικάνικο φιλμ τρόμου "Annabelle" που βγαίνει 16 Οκτωβρίου στις Πατρινές αίθουσες

Πολλές ανατριχίλες υπόσχεται το νέο Αμερ...

Στο επίκεντρο είναι μία όμορφη vintage κούκλα που τρομοκρατεί ένα παντρεμένο ζευγάρι

Το νέο Αμερικάνικο φιλμ τρόμου με τίτλο «Annabelle» που κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ αυτή την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014, αναμένεται στις Ελληνικές αίθουσες σε διανομή από την Village Films την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου.

Το φιλμ προγραμματίζεται να έρθει και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε όπου ήδη έχει τοποθετηθεί και η σχετική διαφημιστική αφίσα.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, πριν από «Το Κάλεσμα – The Conjuring» (το περσινό μεταφυσικό θρίλερ που έσκισε εμπορικά καθώς βασιζόταν και σε πραγματική ιστορία και πρόσωπα), ήταν η ANNABELLE!

Η όμορφη, vintage κούκλα που επιλέγει να κάνει δώρο ο Τζον Φορμ στην έγκυο γυναίκα του, Μία, μοιάζει να είναι ιδανική. Η χαρά της Μία για την κούκλα Annabelle δεν θα κρατήσει για πολύ όμως… Σύντομα, το ζευγάρι θα δεχτεί μία βίαιη επίθεση από μια ομάδα σατανιστών. Φεύγοντας, οι σατανιστές δεν αφήνουν πίσω τους μόνο αίμα και τρόμο, αλλά και μία δαιμονισμένη Annabelle, η οποία θα διαταράξει τα πνεύματα για τα καλά…

Η δαιμονισμένη κούκλα που μας “έκοψε την ανάσα” στην ταινία «Το Κάλεσμα» επιστρέφει, σε σκηνοθεσία του 58χρονου Καλιφορνέζου διευθυντή φωτογραφίας και σκηνοθέτη Τζον Λεονέτι, πιο τρομακτική από πoτέ! Η ταινία «Annabelle», ένα υπερφυσικό θρίλερ για τους λάτρεις του είδους, αποτελεί το spin-off του πιο επιτυχημένου εισπρακτικά θρίλερ της περασμένης χρονιάς, Το Κάλεσμα που είχε σκηνοθετήσει ο Τζέιμς Γουάν.

Στο ρόλο της Μία, εμφανίζεται η 30χρονη γοητευτική ηθοποιός Άναμπελ Γουόλις (X-MEN: Η ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΙΑ) και στο ρόλο του Τζον, ο Γουόρντ Χόρτον (Ο Λύκος της Wall Street).

Ως spin-off της ταινίας «Το Κάλεσμα – The Conjuring», παρουσιάζει οπτικές και χρονολογικές ομοιότητες, αφού και οι δύο ιστορίες διαδραματίζονται το 1970.

“Το κοινό που απόλαυσε ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ θα απολαύσει και την ANNABELLE, γιατί και οι δύο ταινίες έχουν γυριστεί με το ίδιο πνεύμα”, λέει o Λεονέτι.

To «Annabelle»  παραμένει όμως αυτόνομη ταινία, και διαφορετική ως προς τη δομή και την ύπαρξη μιας γυναίκας πρωταγωνίστριας, κάτι που ώθησε τον Λεονέτι να αναλάβει το σκηνοθετικό τιμόνι. Η Annabelle πρωτοεμφανίστηκε στα βιβλία όταν οι γνωστοί ερευνητές και κυνηγοί φαντασμάτων, Λορέιν και Εντ Γουόρεν την κλείδωσαν σε μια γυάλινη προθήκη στο μουσείο που βρίσκεται στο σπίτι τους στο Κονέκτικατ, προκειμένου να την απομονώσουν.

Εκεί ευλογείται από έναν παπά δύο φορές το μήνα! Η εμφάνιση της στον κινηματογράφο μας έκανε όλους να αναρωτηθούμε …από πού ήρθε; Και πώς μια απλή, γλυκιά πορσελάνινη κούκλα με αθώα μπλε μάτια μπορεί να μετατραπεί σε συνώνυμο του κακού, του διαβολικού και της καταστροφής;

Ο Τζέιμς Γουάν αναλαμβάνει εδώ τα ηνία της παραγωγής και δηλώνει πως η Annabelle δεν παραπέμπει μόνο στο The Conjuring αλλά και στα ψυχολογικά και υπερφυσικά θρίλερ της δεκαετίας του ’60 και του ’70, όπως Το Μωρό της Ρόζμαρι του Ρομάν Πολάνσκι, με την Μία Φάροου, οι οποίες επηρέασαν τον ίδιο και τον Λεονέτι ως παραγωγούς και σκηνοθέτες.

“Η Annabelle είναι μια ιστορία για την αγάπη, την οικογένεια, την επιβίωση, την κατανόηση και την ψυχολογική ταλαιπωρία. Όταν απειλείται κάποιος που αγαπάς, η επιβίωση σου και οι δικοί σου άνθρωποι είναι τα μόνα που έχουν αξία εκείνη την ώρα. Και με αυτό θεωρώ πως θα ταυτιστεί το κοινό”, σύμφωνα με την ηθοποιό Γουόλις.

“Ορισμένες υπάρξεις και οντότητες είναι πέρα από τις αισθήσεις μας, δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε. Η μυθολογία της δαιμονολογίας θα συναρπάζει πάντοτε το κοινό και θα κινεί την περιέργεια …ιδίως όταν συμβολίζεται από μία όμορφη κούκλα όπως η Annabelle”.

Ο Πίτερ Σάφραν, επίσης παραγωγός της ταινίας, επιβεβαιώνει τη “χρυσή” συνεργασία μεταξύ του Γουάν, του Λεονέτι και του ιδίου και τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουν χτίσει από «Το Κάλεσμα». “Ο Τζον ήταν ο ιδανικός σκηνοθέτης, με ξεκάθαρο όραμα για την ταινία και για τα γυρίσματα από την αρχή. Με το έμπειρο μάτι του και το κινηματογραφικό του ένστικτο κατάφερε να διαμορφώσει μία ατμόσφαιρα κι ένα κλίμα που μας θυμίζει τις ταινίες του Γουάν (Το Κάλεσμα, Παγιδευμένη Ψυχή). Συνεχείς λήψεις που μετατρέπουν το συνηθισμένο σε σκοτεινό, σιωπή που γίνεται ανυπόφορη και καθημερινοί ήχοι που προμηνύουν τον τρόμο και το χάος, είναι από τα χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της ατμόσφαιρας...”.

“Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε βρει καλύτερο σκηνοθέτη”, συμφωνεί ο Γουάν. “Τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιεί, το πάθος του για την πλοκή της ταινίας και η μοναδική του ικανότητα να συνδέεται με το καστ ήταν τα χαρακτηριστικά που ψάχναμε και ο Λεονέτι ήταν ιδανικός για αυτή τη θέση”.

Παρόλο που ο Λεονέτι αποκαλεί όλο το καστ “καταπληκτικό”, παραδέχεται πως η ταινία περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τη Μία. “Το πιο εντυπωσιακό σε αυτήν την ιστορία είναι η δύναμη που επιδεικνύει η Μία, μέσα στην αδυναμία που βιώνει λόγω της κούκλας και των καταστάσεων που προκαλεί… Όσο δυνατός είναι ο δαίμονας, άλλο τόσο δυνατή είναι και η Μία. Παρά την ευάλωτη πλευρά της, στο τέλος φανερώνει την πραγματική ψυχική της δύναμη, καθώς αντιμετωπίζει το δαίμονα”. Όσον αφορά την ερμηνεία της Γουόλις, ο Λεονέτι αισθάνεται τυχερός με την επιλογή της και την ερμηνεία της.

Καινούρια στο είδος του υπερφυσικού θρίλερ, η Γουόλις δηλώνει πως το σενάριο την προσέλκυσε αμέσως, γιατί της θυμίζει τα θρίλερ με τα οποία μεγάλωσε. Αποκαλεί τον Λεονέτι “υπέροχο”, τον ευγνωμονεί που την ξεχώρισε και της έδωσε το ρόλο, και τονίζει τη σημασία της καλής σχέσης μεταξύ ηθοποιών και σκηνοθέτη. Με το που διάβασε το σενάριο, εντυπωσιάστηκε από “την ευστροφία της Μία και το ευάλωτο στοιχείο που τη χαρακτηρίζει”.

“Δεν είναι απλώς μία ακόμα μητέρα που χάνει τη λογική της και οδηγείται στην τρέλα... Είναι μια δυνατή γυναίκα που αγωνίζεται για να σωθεί η οικογένεια της και η ίδια από τη δαιμονισμένη Annabelle”, συνεχίζει. “Ήθελα το κοινό να την ερωτευτεί, να πιστέψει την ιστορία της και να τη συμπονέσει. Αν πραγματικά ταυτιστείς με το ρόλο που υποδύεσαι και εστιάσεις στο ανθρώπινο στοιχείο του χαρακτήρα, τότε και οι θεατές θα πιστέψουν και θα αφοσιωθούν σε αυτόν”, συμπληρώνει.

Σκηνοθεσία: Τζον Λεονέτι.

Πρωταγωνιστούν: Άναμπελ Γουόλις, Γουόρντ Χόρτον, Τόνι Αμεντόλα, ο οποίος υποδύεται έναν ιερέα και η γνωστή μαύρη ηθοποιός Άλφρε Γούνταρντ, η οποία έχει προταθεί για Όσκαρ ερμηνείας κατά το παρελθόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture