Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

"Βαριές οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας 2014 - 2020"

"Βαριές οι περιβαλλοντικές επιπτώσε...

Ανακοίνωση του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Δεσύλλα

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ», Δημήτρης Δεσύλλας, αναφέρει τα εξής:

"Ο κ. Περιφερειάρχης με την εισήγησή του:


-1.        Υποστηρίζει, αυθαίρετα και προκαταβολικά, ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος θα είναι θετικές. Αγνοεί και υποβαθμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις, υποστηρίζοντας αστήρικτα ότι αυτές θα είναι «χρονικά και τοπικά περιορισμένες» (σελ. 10 της εισήγησης).

-2.        Υποτιμά τις πολύ ορατές αρνητικές επιπτώσεις από την προώθηση των οδικών αξόνων σε βάρος του τρένου (που καταργήθηκε) καθώς και από τα επερχόμενα ξεπουλήματα της Δημόσιας Περιουσίας (λιμανιών, αεροδρομίων, παραλιών και τουριστικών «φιλέτων») μέσω Φούχτελ και ΤΑΪΠΕΔ.

-3.        Διακατέχεται από ουδέτερη, τεχνοκρατική, αταξική θεώρηση για τα οφέλη και τις ζημιές από τις υποδομές μεταφορών: α) Υπερκέρδη των εργολάβων από τον ακρωτηριασμό - κατάργηση της Ολυμπίας Οδού, τα συνεχή «πανωπροίκια» και τα υπέρογκα διόδια, β) νέες επιβαρύνσεις των εργαζομένων από νέα διόδια, κάθετα σε Τσουκαλέϊκα και Χανάκια και πλευρικά σε Κάτω Αχαΐα και Αμαλιάδα και γ) τεράστια καταστροφή ποταμών - χειμάρρων - ακτών της Αιγιαλείας από τις αυθαίρετες και δωρεάν αμμοχαλικοληψίες των εργολάβων, νέο «δώρο» της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

-4.        Υποβαθμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις, περιβαλλοντικές και οικονομικές, από τη μη διασύνδεση των μεταφορών (σύνδεση τρένου - λιμανιών - αεροδρομίων - οδικών αξόνων).

-5.        Αγνοεί τη συνεχιζόμενη περιβαλλοντική αθλιότητα των σκουπιδιών (χωματερές Ξερόλακκας Πατρών, Παπανικολού Αιγιαλείας, Ανατολικής Αιγιαλείας, περιφερόμενη χωματερή - δεματοποιητής σκουπιδιών Πύργου)  καθώς και τις επιπτώσεις από τα «νέα φαγοπότια» - ιδιωτικά εργοστάσια σκουπιδιών.

-6.        Παρακάμπτει την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή και κλιματική αλλαγή από την εκτροπή του Αχελώου στη Θεσσαλία. Περιφρονεί τις αρνητικές επισημάνσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που έγιναν εδώ, στη σχετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη μελέτη διαχείρισης των υδάτινων πόρων, της Περιφέρειας.

-7.        Κρύβει την τεράστια καταστροφή που θα γίνει στο θαλάσσιο περιβάλλον, στην αλιεία, στις ακτές και στον τουρισμό με τις γεωτρήσεις - εξόρυξη - μεταφορά - εκμετάλλευση των πετρελαίων στο Κατάκωλο και στον Πατραϊκό Κόλπο. Αποσιωπά τις δέκα (10) πολύ σοβαρές ενστάσεις που υπήρχαν στη σχετική μελέτη - εισήγηση του κ. Υφαντή, που συζητήθηκε εδώ στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 30/7/2012. Για όλους αυτούς τους λόγους, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΩ την εισήγηση του κ. Περιφερειάρχη και τη σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις