Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάτρα: Αυτή είναι η επίσημη ΠΡΟΤΑΣΗ της Παναχαϊκής προς το Δήμο για το Παμπελοποννησιακό - Οι δύο εναλλακτικές

Πάτρα: Αυτή είναι η επίσημη ΠΡΟΤΑΣΗ της ...

Προς το Δήμο Πατρέων

Η Παναχαϊκή θα πρέπει να δηλώσει έδρα τις επόμενες ημέρες εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος και η πατρινή ΠΑΕ έκανε την επίσημη πρότασή της προς το Δήμο Πατρέων για την χρήση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Αναλυτικά η επιστολή της πατρινής ομάδας:

" Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.κ. Αντιδήμαρχοι, κ.κ. Μέλη του ΔΣ του Δήμου Πατρέων

H ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, η οποία, παρά τα τεράστια και αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα στο χώρο της Β΄ Εθνικής, με συνέπεια στην ιστορική της διαδρομή εκπροσωπεί την Πάτρα και την Αχαΐα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, για άλλη μια χρονιά ζητεί τη χρήση του κεντρικού γηπέδου του Παμπελοποννησιακού Σταδίου για τους επίσημους και για τους φιλικούς αγώνες της, της ποδοσφαιρικής περιόδου 2014-2015.

Όπως σας είναι γνωστό από την προηγούμενη ποδοσφαιρική περίοδο 2013-2014, η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, παρά το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος, αφού προηγουμένως εξόφλησε 26.000 ευρώ από χρέη της προηγούμενης ιδιοκτησίας του Κωνσταντίνου Μακρή, ετίμησε τη σχέση της με το δήμο Πατρέων καταβάλλοντας μηνιαίως 2.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων συντηρήσεως του κεντρικού σταδίου (επανασπορά, λιπάσματα, προσωπική εργασία του υπαλλήλου της Παναχαϊκής Αηδόνη Νάτση) και έχει σήμερα εξοφλήσει την πραγματική χρήση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου μέχρι τις 30.3.2014.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ σε αυτό το χρονικό διάστημα και με ασήμαντες εντελώς εισπράξεις, αφού με εξαίρεση μόνο δύο αγώνες με τον Παναιγιάλειο και τον Πανηλειακό, όπου παρέστησαν 1050 θεατές, δεν παρίσταντο στο γήπεδο κάθε Κυριακή περισσότεροι των τριακοσίων έως τετρακοσίων θεατών, κατάφερε να έχει καταβάλει, εκτός των 26.000 ευρώ, και το ποσό των 11.500 ευρώ στο Δήμο Πατρέων.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ είχε υπογράψει σύμβαση με το Δήμο Πατρέων για τη χρήση του Σταδίου μέχρι τις 30.6.2014, αλλά όταν υπεγράφη η σύμβαση, δεν είχε καθοριστεί ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος, όπως είχε γίνει την προηγούμενη σεζόν και θα γίνει και την τρέχουσα σεζόν, όπου, εάν η ποδοσφαιρική ομάδα δεν κατακτήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις, το πρωτάθλημα γι' αυτήν σταματά στις 30.4.2015, όπως σταμάτησε την προηγούμενη σεζόν στις 30.3.2014, και έτσι δεν έχει εξοφλήσει μέχρι σήμερα τη συμβατική της υποχρέωση από τις 30.3.2014 μέχρι τις 30.6.2014, χρονική περίοδο όμως που δεν χρησιμοποίησε ουδέποτε το στάδιο, αλλά ούτε και τα αποδυτήρια, αφού σταμάτησαν και οι προπονήσεις, χρησιμοποιώντας μόνο το μικρό χώρο των 40 τετραγωνικών μέτρων, τον οποίο χρησιμοποιεί ως γραφεία, αφού προηγουμένως όμως με δικές της δαπάνες (τοιχοποιία, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, πόρτες) ανακατασκεύασε στη θέση, όπου προηγουμένως υπήρχαν σκουπίδια και ακόμη και μικρά φίδια.

Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ την προηγούμενη σεζόν είχε αυτές τις πολύ μικρές εισπράξεις και αυτά τα πολύ λίγα επίσημα εισιτήρια, διότι στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που αποφάσισε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Αλέξιος Κούγιας, εισέρχονταν δωρεάν στο γήπεδο: α. οι άνεργοι, β. οι γυναίκες και γ. τα παιδιά μέχρι ηλικίας 12 ετών.

Την ίδια κοινωνική πολιτική επιθυμούμε να εφαρμόσουμε και φέτος και είναι βέβαιο ότι και κατά τη φετινή σεζόν οι εισπράξεις μας δεν θα εξασφαλίζουν ούτε καν την πληρωμή των εξόδων διαιτησίας που κυμαίνονται μεταξύ 3-5 χιλιάδων ευρώ, των εξόδων παρατηρητών διαιτησίας και αγώνων που κυμαίνονται μεταξύ 500 – 1000 ευρώ και των εξόδων της εταιρείας security που ανάλογα με τη σπουδαιότητα του αγώνα κυμαίνονται μεταξύ 1000-2000 ευρώ.

Σημειωτέον ότι από τις ακαθάριστες εισπράξεις στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ περιέρχεται μόνο το 45%, αφού το υπόλοιπο 55% διανέμεται μεταξύ της αστυνομίας που εισπράττει το 10%, της διοργανώτριας αρχής που εισπράττει άλλα 10%, της ΕΠΟ που εισπράττει άλλα 10%, της ερασιτεχνικής ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ που εισπράττει 15% και διαφόρων άλλων καταβολών προς την περιφέρεια και άλλους φορείς που καλύπτουν το συγκεκριμένο ποσοστό.

Από αυτό το ποσόν, το οποίο απομένει, ήτοι το 45% των ακαθαρίστων εισπράξεων, προσδοκούμε να εξασφαλίσουμε τα έσοδα για την πληρωμή των διαιτητών, των παρατηρητών και των security, εκ των οποίων οι τελευταίοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα πολλοί και αποτελεσματικοί, διότι ο πρώτος σκοπός από την παραχώρηση της χρήσεως είναι η εξασφάλιση της δημοτικής περιουσίας του Δήμου Πατρέων, δηλ. του Παμπελοποννησιακού σταδίου, από βανδαλισμούς και άλλες συνηθισμένες σε άλλες πόλεις συμπεριφορές, οι οποίες προέρχονται από την συμπεριφορά κυρίως των οπαδών των γηπεδούχων ομάδων αλλά και των φιλοξενουμένων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι κατά τη χρήση της περσινής περιόδου, παρά το ότι τελέστηκαν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο ιδιαίτερα κρίσιμοι αγώνες με γειτονικές πόλεις και με αυξημένους κινδύνους δολιοφθορών, δεν κατεστράφη ούτε ένα κάθισμα, δεν έσπασε ούτε ένα τζάμι.

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ για τη διαφύλαξη της περιουσίας του Δήμου Πατρέων ήταν να μην καταλογιστεί από τη Δημοτική Αρχή στην ΠΑΕ ούτε ένα ευρώ, το οποίο βεβαίως ήταν και είναι καλυμμένο από την εγγυητική επιστολή των 36.000 ευρώ που έχουμε καταθέσει στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και η οποία παραμένει.

Ενώ αυτή ήταν η συμφωνία μας και ενώ υπήρχε σιωπηρή παράτασις της συμβατικής μας σχέσεως λόγω του ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, παρά το ότι της καταθέσαμε αίτημα ανανεώσεως από τις αρχές Μαΐου του 2014, εγκαίρως δηλαδή, ουδέποτε οδήγησε το αίτημά μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να αποφασίσει την παραχώρηση, η νέα δημοτική αρχή, αγνοώντας το αίτημά μας για παράταση, μας υποχρέωσε στο παιχνίδι με την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το Κύπελλο Ελλάδος, για να μας επιτρέψει τη χρήση του σταδίου, δύο μέρες πριν από την τέλεση του αγώνα να της καταβάλουμε για την τέλεσή του το 15% των ακαθαρίστων εισπράξεων, με αποτέλεσμα ουσιαστικά η μόνη ευνοημένη από την τέλεση αυτού του ιστορικού αγώνα να είναι η Δημοτική Αρχή, η οποία εισέπραξε 10 χιλιάδες ευρώ συν 3 χιλιάδες ευρώ για έξοδα ηλεκτροδότησης, ενώ δεν έκανε την ίδια συμφωνία, όπως θα έπρεπε, στον προηγούμενο αγώνα του Κυπέλλου με τον Πανηλειακό, όπου τα εισιτήρια δεν ξεπέρασαν και πάλι τα 300, παρά το ότι ήταν γειτονικό ντέρμπι και όπου εκεί δεν καλύφθηκε ούτε το 50% των υποχρεωτικών εξόδων του αγώνος, όπως αυτά αναφέρθηκαν ανωτέρω, και χρειάστηκε να καθυστερήσει η έναρξή του για 20 λεπτά, ώστε να προκαταβληθεί η αμοιβή των διαιτητών από χρήματα που έδωσαν οι φίλοι της ομάδος.

Σήμερα και μετά από συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μελά και τους νομικούς συμβούλους του Δήμου κ.κ. Κουλούρη και Σταθόπουλο, σας υποβάλλουμε το αίτημα της χρήσεως των χώρων που χρησιμοποιήσαμε την προηγούμενη περίοδο (δηλαδή γραφεία, αποδυτήρια, χώρο καφετέριας, την οποία ουδέποτε λειτουργήσαμε, χώρο μπουτίκ, τον οποίο ουδέποτε χρησιμοποιήσαμε), αλλά και ενός χώρου, τον οποίο κατασκευάσαμε δίπλα από τα γραφεία μας, με σκοπό να γίνει χώρος υποδοχής επισήμων (Δημάρχου Πατρέων, Περιφερειάρχη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, Βουλευτών, επισήμων φιλοξενουμένων).

Συγκεκριμένα, σας υποβάλλουμε δύο προτάσεις:

Ή επανενεργοποίηση της χρήσεως του Σταδίου ακριβώς με τους ίδιους όρους της προηγούμενης σεζόν, αλλά μειωμένους κατά 500 ευρώ το μήνα λόγω των οικτρών οικονομικών δυνατοτήτων της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, εξαιτίας των οποίων απεργούν και όλες οι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες της Β΄ Εθνικής και για το λόγο αυτό δεν έχει αρχίσει ακόμη το πρωτάθλημα, το οποίο προβλέπεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις να αρχίσει τέλος Οκτωβρίου, ή την παραχώρηση της χρήσεως με τον ίδιο τρόπο που έγινε η χρήση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δηλαδή με ποσοστό 10% επί των ακαθαρίστων εισπράξεων συν 300 ευρώ το μήνα για τη χρήση του χώρου των γραφείων και τη χρήση των αποδυτηρίων για τις καθημερινές προπονήσεις, αφού ως χώρο γηπέδου για τις προπονήσεις χρησιμοποιούμε τον ιδιόκτητο χώρο στην Εγλυκάδα και δεν χρειάζεται να κάνουμε χρήση είτε του κεντρικού είτε του βοηθητικού γηπέδου του Παμπελοποννησιακού.

Επειδή είναι απαραίτητο η παραχώρηση του Σταδίου να γίνει σε χρονικό διάστημα 10 ημερών από σήμερον, διότι άλλως η διοργανώτρια αρχή θα ορίσει τους αγώνες της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ είτε στο στάδιο του Αιγίου είτε στο στάδιο του Πύργου, σας παρακαλούμε να κάνετε δεκτό το αίτημά μας και να έχουμε παραχωρητήριο του Σταδίου τουλάχιστον μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2014.

Πάτρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Μετά τιμής

ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports