Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο το Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" - Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Πάτρα: Χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο το Νοσ...

Οι Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζαλάμπρους φέρνουν το θέμα στη Βουλή

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου και Βασίλης Χατζηλάμπρου σχετικά με το γεγονός ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας” έχει μείνει χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο.

Το  Διοικητικό Συμβούλιο που είχε οριστεί στις 13/5/2014, παύθηκε στις 2/9/2014, αφού ένα μέλος του παύθηκε από τον Ιούλιο του 2014 και παρήλθε άπρακτο το τρίμηνο που ορίζει ο νόμος για τη λειτουργία των δημοσίων οργάνων, με αποτέλεσμα σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» να μην έχει Δ. Σ.

Οι Βουλευτές επισημαίνουν ότι το Νοσοκομείο μένει χωρίς Δ.Σ. για τρίτη φορά σε δυόμιση χρόνια, κάτι που δείχνει την εγκατάλειψη του “Αγίου Ανδρέα” από την Κυβέρνηση.

Η παύση του Δ.Σ. και ο μη ορισμός νέου δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Διαγωνισμοί αδυνατούν να διεκπεραιωθούν, ενώ ο διοικητής έχει περιορισμένες αρμοδιότητες ως προς το ύψος των οικονομικών εγκρίσεων και άλλων διοικητικών πράξεων που μπορεί να υπογράψει, καθώς απαιτείται εκ του νόμου απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι πριν από λίγες ημέρες διακόπηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου του Νοσοκομείου, ελλείψει πιστώσεων. Με την ερώτησή τους ζητάνε να εγκριθούν οι απαραίτητες πιστώσεις ούτως ώστε επιτέλους να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κτιρίου του Νοσοκομείου.

Η επίλυση των προβλημάτων αυτών είναι στοιχειώδης, τη στιγμή που η υγεία στην πόλη της Πάτρας, αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα, πλήττεται βάναυσα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις