Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Να στηρίξουμε τους Δημάρχους που διώκονται!

Να στηρίξουμε τους Δημάρχους που διώκονται!

Του Τάκη Γεωργακόπουλου, Δημοτικός Σύμβουλος - Εκπρόσωπος Δημοτικής Κίνησης ''ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για τον ΕΡΥΜΑΝΘΟ''

* Οι Δήμοι να αντιταχθούν δυναμικά στο απολυσιολόγιο Μητσοτάκη.

ΑΥΤΗ την ώρα που η θαρραλέα στάση των 5 δημάρχων, Κ. Πελετίδη (Πάτρας), Σ. Ρούσσου (Χαλανδρίου), Σ. Καφατσάκη (Ζωγράφου), Α. Καλογιάννη (Λάρισας), Ι. Ιωακειμίδη (Νίκαιας-Ρέντη), να αρνηθούν την εφαρμογή του απολυσιολογίου που μεθοδεύει ο νεόκοπος υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ποινικοποιείται από αυτόν και παίρνει τον δρόμο των δικαστηρίων, ΟΛΟΙ οι αυτοδιοικητικοί που εκλεγήκαμε στις πρόσφατες εκλογές -Δημοτικές και Περιφερειακές- οφείλουμε να εκφράσουμε, με αποφάσεις των Δημοτικών και Περιφεριεακών Συμβουλίων, την ηθκιή συμπαράσταση και στήριξή μας σε αυτούς.

Η άρνηση των Δημάρχων να εφαρμόσουν τις καμουφλαρισμένες εντολές απολύσεων του νεόκοπου υπουργού, αποτελεί πολιτική πράξη και κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής στάσης των δημάρχων που επιδιώκουν να υπερασπιστούν ότι προσωπικό έχει απομείνει στους Δήμους που διοικούν, πρέπει να πέσει στο κενό.

Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν και οι λειτουργοί της δικαιοσύνης που από το Σύνταγμα, έχουν ως αποστολή να προστατεύουν την κοινωνία και τους πολίτες, από κάθε πράξη ή απόφαση που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο θεσμούς και λειτουργίες που αφορούν στην καθημερινή ζωή, στην διαβίωσή τους.

Παράλληλη συνταγματική υποχρέωση αποτελεί, νομίζουμε και η υπεράσπιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από κάθε συγκυριακή νομοθετική ρύθμιση που της καταργεί το αυτονόητο, την δυνατότητα να αυτοδοικηθεί.

Σε ότι μας αφορά ως Δημοτική Κίνηση ''ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ια τον ΕΡΥΜΑΝΘΟ'', προτείνουμε δημόσια στον Δήμαρχο Ερυμάνθου κ. Θάνο Καρπή και στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λεωνίδα Γεωργαντόπουλο, στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο (Πέμπτη, 8μ.μ.) να συζητήσουμε προ ημερήσιας διάταξης το θέμα αυτό και να εκδώσουμε ομόφωνο ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκώμενους Δημάρχους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις