Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εντόπισαν στην Τουρκία το κελί όπου είχε φυλακιστεί ο Κόμης Δράκουλας

Εντόπισαν στην Τουρκία το κελί όπου είχε...

Έτσι υποστηρίζει αρχαιολόγος

Το μπουντρούμι όπου κρατείτο φυλακισμένος ο Βλάντ Γ΄ Τσέπες, περισσότερο γνωστός ως Κόμης Δράκουλας, υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ένας αρχαιολόγος, ο οποίος λαμβάνει μέρος στις εργασίες ανασκαφής και αποκατάστασης στο κάστρο Τοκάτ στη βόρεια Τουρκία.

Αν και «είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς» σε ποιο ακριβώς δωμάτιο βρισκόταν κρατούμενος ο άνθρωπος που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον αιμοδιψή ήρωα του Μπραμ Στόκερ, ο αρχαιολόγος, Ιμπραϊμ Σετίν είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet Daily News, πεπεισμένος πως ο πρίγκιπας της Βλαχίας, Βλαντ Δράκουλας ή Βλαντ ο Ανασκολοπιστής «ήταν κάπου εδώ» τα χρόνια της φυλάκισής του, στις αρχές του 15ου αιώνα.

Οι εργασίες αποκατάστασης στο κάστρο Τοκάτ ξεκίνησαν πριν από 10 εβδομάδες και σύμφωνα με τον αρχαιολόγο γίνεται προσπάθεια να ριχθεί φως στην ιστορία του κτιρίου, προσθέτοντας πως η ομάδα των αρχαιολόγων, ανάμεσα σε άλλα ευρήματα, εντόπισε ένα στρατιωτικό καταφύγιο και μπουντρούμια τα οποία «ήταν χτισμένα σαν φυλακή».

Ο Σετίν υπογραμμίζει επίσης την ύπαρξη πολλών τούνελ στο χώρο «Το κάστρο είναι περιτρυγιρισμένο από μυστικά τούνελ. Είναι πολύ μυστήριο», τονίζει.

Αν και πολλοί ιστορικοί υποστηρίζουν ότι ο Κόμης Δράκουλας φυλακίστηκε στη Ρουμανία (άλλοι υποστηρίζουν στην Ουγγαρία) για συνεργασία με τους Τούρκους, πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο πρίγκιπας της Βλαχίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1431 στην πόλη Σιγκισοάρα της Τρανσυλβανίας και πέθανε το 1476 πέρασε δώδεκα χρόνια φυλακισμένος στην Τουρκία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις